A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅJinx Jones: "Rip And Run"

Home Brænd Records

* * * * *


Jinx Jones kommer fra USA. Han er en god og allsidig artist, men først og fremst en glimrende gitarist. Stødige er også Joe Kyle og Jimmy Sage på henholdsvis bass og trommer. Jinx Jones blander som vanlig rockabilly, country, surf og jazz og kommer unna med alt. Av skivas 14 låter er kun to covers, den ene en fin jazza instrumental-versjon av "How High The Moon", kanskje mest kjent med Les Paul.

Skiva åpner tøft med twangy rockabilly i "On Parole and Out Of Control". Slepen country får vi på "Doghouse", "Rip and Run" sender tankene til sommer, sol og surfing, og svingbar rockabilly igjen på "Hot Rod Heartbreaker".

Jinx kan til tider minne om Reverend Horton Heat, uten å være så øsete og speeda. En fin (gitar)skive som anbefales, særlig hvis du liker variasjon. Minus for stusselig, et papirs cover.

Frank Reiten


Tilbake til anmeldelser 2011


Jinx Jones: "Live Twang In Finland"

Home Brænd

* * * * *


Høsten 2007 tok amerikanske Jinx Jones med seg Telecaster’n til Finland, og sammen med Henry Valanne på trommer og Ari Sjöblom på kontrabass la han ut på en turné som resulterte i dette 12-spors livealbumet.

Jinx Jones er en veteran med over 30 års fartstid og han har vært innom en rekke band, både som leder i egne band og som gitarist for andre artister. Han har bl.a. spillt i bandet til Roy Buchanan. Noe mer uventet er kanskje at han også tidlig på 90-tallet spillte med r&b/pop superstjernene En Vogue. Han har parallelt med live- og studiojobbing for andre hele tiden hatt egne band. For tiden har han både rockabillytrio og jazztrio gående.

Jinx Jones er en formidabel gitarist som spiller fletta av de fleste. På "Live Twang In Finland" får vi både rockabilly, country, blues og surf, alt spillt på Jinx Jones originale twangy stil. Rytmeseksjonen gjør også sine saker bra, med unntak av på Jinx Jones "Mr. Right Now", som trommis Henry Valanne ikke har helt draget på.

Til å være live-innspilling er lyden svært bra. Trommene ligger kanskje litt vel langt bak i miksen innimellom, men ellers er lydbildet velbalansert og krystallklart.

Vi kunne ønsket oss flere låter på "Live Twang In Finland", men bortsett fra det var dette en svært så hyggelig skive å få i posten. En skikkelig gitarskive er aldri å forakte!

Arild Rønes


Tilbake til anmeldelser 2009


Jinx Jones: "Rumble & Twang"

Home Brænd Records

* * *


Jinx Jones kommer fra Denver og er en bortimot fantastisk teknisk gitarist. Han har vært aktiv siden 70-tallet både som frontmann i egne band og som såkalt "sideman"; bl.a. har Chuck Berry og Roy Buchanan ved flere anledninger blitt backet av Jones. Og på en spillejobb Jones og bandet hans The Tel Rays (som de dengang het) hadde i hjembyen midt på 80-tallet, spratt plutselig to medlemmer fra The Pretenders opp på scenen og ble med og spilte mens Chrissie Hynde satt og så på.

Jinx Jones har gitt ut mange plater og "Rumble & Twang" er en bra tittel på et album med en svært variert musikalsk meny. Her er rockabilly, country, surfinstrumentaler og jazz. 13 låter er spilt inn og Jinx sjøl er ansvarlig for omtrent halvparten. Litt for ofte faller Jinx for fristelsen til å vise oss hvor teknisk god han er og selv om det er imponerende det han gjør, så blir det fort kjedelig å høre superkjappe løp opp og ned gitarhalsen.

Men det glimter til hist og her, f.eks. Lee Hazelwoods instrumentale "Baja" er flott. De klassiske surfeffektene thereminer, tremolo og reverb blir med Jinx tekniske ferdigheter tatt et skritt videre og resultatet er et utvidet surfinstrumental-begrep. Smak og behag selvsagt, men nattklubbsambajazz av det sobre slaget er ikke noe for meg og "Flat Gettin’ It Pt 2" hoppes fort over. Jeg låner heller øre til Roy Buchanans instrumentale "The Messiah Will Come Again" framført i en stil som sender tankene til Dave Edmunds og hans Love Sculpture, uten sammenligning forøvrig.

Dag Bøgeberg