A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅDarrel Higham & The Enforcers - At The Thunderbird Rock & Roll Venue

Rockstar Records

Rating: 10


Har i tidligere anmeldelser ikke lagt skjul på at jeg er en stor fan av Darrel Higham. Var ikke helt fornøyd med hans forrige utgivelse, "Urban Jamboree", men hadde høye forventninger til hans første live skive. At The Thunderbird Rock & Roll Venue er spilt inn i London, på smått legendariske Thunderbird Rock & Roll Venue, men det skjønte du sikkert da du leste tittelen.

Konserten gikk av stabelen den 5. desember 2002, et halvt år før han satte Wild Bunch klubben i Moss på hodet. Det braker løs med en Johnny Burnette styla "Please Don’t Leave". Fete gitarlicks fra Darrel, frenetisk slapping fra Mick Wigfall og stødig tromming fra Rob Tyler. Det fortsetter med 22 låter til, en blanding av kjente og ukjente rockabillylåter. Vi får rockabillyversjoner av låter som "Way Down", "Burning Love" og "Generation Rumble". Sistnevnte er opprinnelig med Dave Edmunds, de to første bør være kjent for de fleste. Selvfølgelig får vi en dose Eddie Cochran også, og et par Gene Vincent låter er det blitt plass til. Alt servert med typisk Darrel Higham vri.

Darrel har sin egen stil og er en av få gitarister som du kjenner igjen etter få sekunder. Personlig syns jeg han er vel så spennende som Brian Setzer. Brian har kanskje en mer variert spillestil, men Darrel er tøffere i mine ører.

Litt tørr vokal-lyd kanskje, men ellers er det en fryd å høre på denne plata. Alle instrumentene er klare og tydelige og det er perfekt balanse mellom dem. Noe av det beste jeg har hørt av live-innspillinger og det er BBC som har stått for produksjonen.

Dette er definitivt en "løp og kjøp" CD for alle som liker rockabilly og skiva bør være pensum for alle rockabilly gitarister.

Arild Rønes

Tilbake

Darrel Higham & The Enforcers: Urban Jamboree

Darrel Higham: The Sweet Georgia Brown Sessions

Darrel Higham & The Enforcers: Wild Bunch Rock’n’Roll Club - lørdag 10. mai 2003.

Darrel Higham & The Enforcers