10. mai 2003 på Wild Bunch Rock'n'Roll Club på Kambo:

Darrel Higham & The Enforcers

Av Frank Reiten og Dag Bøgeberg

Lørdag 10. mai er det duket for nok en gnistrende konsert på ’The Wild Bunch R’N’R Club’ på Kambo. Klubben er stolt av å presentere, direkte fra England, Darrel Higham & The Enforcers.

Darrel Higham ble født 5. januar 1970 i Bedford i England og er viden kjent som en av de mest talentfulle rockerne som har dukket opp på øyriket de senere åra.

Han har fått gode anmeldelser for sine tolv soloalbum og med sin miks av country, rockabilly, 60’s pop og blues appellerer mannen til et bredt sammensatt publikum. Han har også medvirket på andre artisters plater både som gitarist, produsent, låtskriver og arrangør i tillegg til en drøss samleskiver.

Som gitarist har Darrel Higham spilt med mange av rockabilly-legendene, så som Billy Lee Riley, Glen Glenn, Sonny Burgess, Vernon Taylor, Linda Gail Lewis, Johnny Carroll, Screamin' Lord Sutch, Shakin' Stevens og Wee Willie Harris. Darrel har besøkt Norge to ganger tidligere, som gitarist for Shakin’ Stevens og Big Town Playboys, men på ’Wild Bunch’ er det første gang han er her med sitt eget band, The Enforcers.

I 1999 ble Darrel engasjert av Aria UK for å reklamere for Gretsch-gitarer og han er for tiden stolt av å promotere Peavey ved å bruke deres forsterkere, gitarer og annet utstyr. Darrel har også designet en semi-akustisk gitar som er ventet å bli satt i produksjon i nær framtid.

Darrel blir ofte sammenlignet med Eddie Cochran, et stempel han selv ikke er så glad i, men han høres ofte skremmende lik ut. Ikke så rart kanskje at Darrel Higham har vært engasjert i en teateroppsetting i Londons West End der han portretterte Eddie Cochran i Jack Goods stykke Elvis The Musical. Stykket reiste også på turné i England. Og i mai 2000 gav Mainstream Books ut boka Don't Forget Me - The Eddie Cochran Story som Darrel skrev sammen med Julie Mundy. Boka fikk gode kritikker og Darrel Higham ble kjent for et bredere publikum. Billboard gav ut boka i USA i 2001. Samme år jobbet Darrel i studio sammen med Jeff Beck og Chrissie Hynde (the Pretenders) og dannet i tillegg plateselskapet Hunka Burnin' Records and Publishing i lag med Julie Mundy. Darrels niende soloalbum, Ghost of Love, ble gitt ut her.

Diskografi soloalbum:

Mobile Corrosion - Nervous Records, 1995 - UK
Let's Rock Tonight - Fury Records, 1995 - UK
Rockin' At The Coconut Top - Crazy Love Records, 1996 - Germany
High Class Baby - Goofin' Records, 1998 - Finland
Howlin' At My Baby - Vampirella Records, 1998 - Germany
The Cochran Connection - Rockstar Records 1998 - Germany
Unleashed - Vampirella Records, 1999 - Germany
How To Dance The Bop - Spindrift Records, 2000 - UK
Ghost Of Love - Hunka Burnin' Records 2001 - UK
Hip Shakin' Baby - Rockstar Records 2002 - UK
The Sweet Georgia Brown Sessions - Foot Tapping Records 2002 - UK
The Cochran Connection. Vol. 2 - Rockstar Records 2002 - UK


Darrel Higham & The Enforcers: Urban Jamboree

Darrel Higham: The Sweet Georgia Brown Sessions

Darrel Higham & The Enforcers: Wild Bunch Rock’n’Roll Club - lørdag 10. mai 2003