A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å




HVEM: Bullet Proof + Trouble Boys
HVOR: Lokalet Momoen, Moe, Aurskog-Høland
NÅR: Torsdag 5. april 2012


Skjærtorsdag var det klart for rock’n’roll "på lokalet". 230 betalende gjester og det var skikkelig bygdefest. Kun blandevann til salgs, her var det medbrakt som gjaldt…

Men det var musikken denne karen kom for. Bullet Proof og Trouble Boys spilte to sett hver, annen hver gang. Lyden var høy og med litt ullen basslyd fra begge band. Først ut var ungutta i Bullet Proof. De knalla til med sin egen "Miss Rock, Miss Roll" og et par bra gjennomførte covers som Domestic Bumblebees’ "No More Crying" og Johnny Powers’ "Long Blond Hair". I første sett virka gruppa litt utilpass og usikre, men i andre sett hadde de senket skuldra og det satt som ei kule – igjen. Deres egne "Pin Up Dreamer" og "Dark And Windy Night" er knallbra låter. Jeg har sett Bullet Proof noen ganger nå og ofte lurt på hvem gitarist Marius innimellom minner meg om, og på Johnny Cash’ "Get Rhythm" hører jeg det plutselig, det er jo Tennessee Two-gitarist Luther Perkins. Noe som skiller Bullet Proof fra andre band er at Martin på sin Gretsch og Marius med sin Telecaster bytter på å spille solo. Vi gleder oss til cd release på Thon Hotel i Elverum 27. april.

Trouble Boys er jeg muligens på kanten inhabil til å skrive noe om. Jeg er vokst opp med Teencats og er fetter av trommis i bandet, men jeg gjør det likevel. Trouble Boys har en tyngre rock’n’roll sound enn Bullet Proof og Norges mest hardtslående (les: dæljende) rock’n’roll trommis i Stein-Erik Reiten. Stig Rune Reiten (Teencats’ vokalist) var også i salen denne kvelden og ble invitert opp på scena. Han framførte fire låter, Crazy Cavans "Are You Still Crazy" var den ene, som låt tøft og det var godt å se Stig Rune tilbake i sitt rette element, lett å se at han stortrivdes på scena. Trouble Boys har finpussa på settlista og det er nesten ingen covers igjen, men en tøff og rask versjon av Blasters’ "Long White Cadillac" ble servert. De har hentet mye fra Stig Runes katalog av uutgitte Teencats-demoer og nye låter han har skrevet til dem, pluss en del Teencats låter; "What Did I Do", "Marilyn" og "Jeanie Jeanie". Det er jo ikke det samme som Teencats, men rocker tøft. Gitarist og vokalist Håkon Samland har også skrevet noen låter og vi håper på flere av dem etter hvert, slik at gutta står enda mer på "egne" bein.

Frank Reiten


Tilbake til anmeldelser 2012