A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅHètten Dès: "Cowboys Con Cojones"

Drunkabilly Records

* * * *


Hètten Dès kommer fra Belgia og ifølge Topp 10 lista til Flipside Records selger plata godt. Mange fikk oppleve bandet live på Rhythm and Roots festivalen i Lillehammer i oktober 2005 og to gode konserter der har nok gjort sitt for platesalget. Øs pøs countryrock i gata mellom Jason & the Scorchers og Beat Farmers er hva jeg tenkte da jeg stod foran scenen på Lillehammer, og bandet er godt gjennkjennelig også på plate. Her er 12 låter jamt fordelt på egne og covers og albumet starter med Johnny Cash-klassikeren "Big River" i typisk Hètten Dès ompa-punk-a-billy stil. Det rocker godt og overgangen til bandets egne "Hallelujah (Praise The Lord)" er flott. Vokalist Koen Verbeek minner til tider om en blanding av Country Dick (Beat Farmers' avdøde trommis/vokalist) og Roy Botten (Goin’ Ape), særlig på den Cash-inspirerte countryrocker'n "I.C.U.".

Ikke alle låtene er like interessante, albumet kan bli litt masete innimellom, men flust av høydepunkter likevel. F.eks. "Solitary Man" (N. Diamond), som vi kjenner så godt med Cash, er en genistrek i Hètten Dès' arrangement. Cd'n varierer i intensitet og etter hvert som man blir kjent med skiva blir høydepunktene fler. Den halvsakte truckerlåta "The Devil In Miss Jones" (Mike Ness/Social Distortion) er eksempel i så måte, mens "Ace Of Spades" (Motörhead) spilles av annethvert band for tida og føles unødvendig her. På sakte "Alone And Forsaken" (H. Williams) tar bandet det helt ned og viser at de behersker også dette giret, mens "Y.I.C.U.R.A.B." er heidundrende fuzzete boogie med fengende melodi. Noe for enhver smak som man skjønner.

Rett før jul tikket den triste meldingen inn om at Hètten Dès er oppløst. Medlemmene er imidlertid vel forlikte og vil nok dukke opp i andre sammenhenger. Los Fabulous Frankies er et prosjekt to av gutta har gående og salige Sin Alley er det visst også snakk om å blåse nytt liv i.

Dag Bøgeberg