Johnny Burnette & the Rock'n'Roll trio

Velg side: 01 02 03 04 05 Diskografi

Johnny Burnette - Teentime

Johnny fikk umiddelbart stor suksess som teen-beat artist på Liberty tidlig på 60-tallet. Hans første session i L.A. ble produsert av Snuff Garrett og gav, foruten de påfølgende utgivelser, en i senere tid utgitt låt som het Love Kept A -Rollin '. En småfin låt, men milevis unna sin gamle navnebror fra Coral - The Train Kept A-Rollin'. Da var hans Elvis styla rocker That's All I Care mye bedre, men den led samme skjebne og ble først utgitt på den tidligere nevnte Rockstar skiva. Låter som Dreamin', You're Sixteen, Little Boy Sad og God, Country And My Baby ble dog større hits og førte ham definitivt frem i rampelyset og endog til turneer helt til England. Men som de fleste andre i genren ble hans suksess stoppet effektivt etter noen få år av firerbanden fra Liverpool og deres samtidige.

Johnny startet plateselskapet Magie Lamp og fikk klemt ut en singel der, like før han døde i en fiskeulykke i Clear Lake California den 14/8 - 1964. En tragedie som Johnny, helt utilsiktet antar jeg, selv spådde om i Freedom låta Gumbo. Denne har nemlig verselinja; Soon me and St. Peter will be fishing side by side... Nok en demoinnspilling fra Skyline LP'n viser et stort sprang mellom soundet på Johnnys demo's og de senere påpyntede (og strykeroverlastede!) utgitte versjonene. I de første er han ofte rocka i stilen og har sparsommelig back-up. Ikke minst illustrerer demo'en av You're Sixteen dette bra. Versjonene ligner ikke mye på hverandre. Denne har pianoet godt fremme og Johnny kommer med noen klart rocka utbrudd i en låt som senere skulle bli glattere enn såpe. Det sagt, jeg må bare innrømme en viss svakhet for flere av denne æraens poprockers, så som den tidligere nevnte Cinncinnati Fireball, men strykerne kunne man vel ha spart seg for... Johnnys sønn Rocky sørger for å holde Burnette navnet i live blant dagens platekjøpere. De fleste av disse vet forhåpentlig hvem faren var...

Dorsey & The tall oak tree

Dorsey Burnette & The R&R Trio, en med helt nye folk, turnerte sørstatene i en periode etter bruddet, men noen plateinnspillinger ble det aldri med disse. Derimot gjorde han, som nevnt tidligere, en del solo singler og innspillinger utover 50-tallet, og i 1960 ordnet han seg en deal med Era Records. Her fikk han en solid hit med Tall Oak Tree. Senere fulgte The Greatest Love og flere andre mindre country hits. Men det var også trange tider, økonomisk sett, og Dorsey fikk store problemer med inntaket av piller og alkohol. Han bodde i en periode i Vancouver, Canada, og så "lyset" under oppholdet der. Det reddet kanskje livet hans i denne perioden.
Låtskriveren Dorsey sørget for at Jerry Lee spilte inn hans As Long As I Live og at Glen Campbell gjorde hit'en Hey Little One. Dorsey dør allikevel relativt ukjent den 19.8.1979 hjemme i LA, etter å ha fatt et hjerteattakk. Sønnen Billy bærer arven videre.

Paul Burlison - Still rockin'

Paul, som egentlig er venstrehendt, men som lærte seg å spille med en ordinær gitar, har fortsatt å spille mens han siden bruddet med Burnette brødrene bl.a. har drevet sitt eget elektriker firma. Han spilte i en periode med Johnny Black og Tony Austin, under Trio navnet, og de senere årene har han opptrådt med The Sun Rhythm Section og ved enkelte anledninger - Billy og Rocky Burnette. Mannen er fortsatt svært oppegående og undertegnede har selv sett ham i fin form ved et par anledninger. Men noen ny opplevelse ala Trioens originale innsats vil han nok ikke kunne by på, uansett hvilket band han måtte få med seg, men jeg har nettopp lest at han har kommet ut med en ny skive, backet av folk som Rocky, Billy, Jim Welder (The Band), DJ Fontana, Kim Wilson (Fab. T-Birds) og et par stk. Los Lobos, og denne skal være helt topp!


Om du sitter igjen med følelsen av at Paul kan ha blitt ribbet for all ære, til Grady Martins fordel, ta da bare en lytt på TEAR IT UP - han spiller definitivt en tøff gitar på denne klassikeren!!!