A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å



HVEM: Trouble Boys + Ronnie Nightingale & The Haydocks + Foggy Mountain Rockers + Town Rebels + Hellcats + Rock'n'Feller
HVOR: Oberhausen, Tyskland
NÅR: Fredag 6. og lørdag 7. november 2009


Fredag stod Town Rebels på scenen. Bandet gjorde en fin figur, men skuffende med bare fire egne låter. Kvelden ble dermed preget av klassikere fra 50- 60- og 70-tallet. Gitaren lød i god Hank Marvin stil, med en "blod-tight" bassist og en trommeslager som kort og greit gjorde jobben sin.

Kvelden etter opprandt med Rock’n’Feller på scenen. Jeg kom dessverre litt sent, men Frank Reiten (The Daltons), som var med nedover, fortalte om et ungt band med medlemmer fra 15 til 17 år. Og som alle unge band trenger også dette noen år og erfaring.

Neste band var italienske Hellcats, denne gang med stående trommeslager. Bandet spilte tøft, med høyt tempo og klassikere som vi alle kjenner, med et snev av typisk "Italia-engelsk".

Foggy Mountain Rockers gjorde en tøff jobb som vanlig, men ting var ikke som det vante. Duck hadde velta med scooter’n og påført seg hjernerystelse og skade på hendene, så han kunne ikke delta. Sindre (eks Rebels Revenge) var stand-in for bassmann Jummi, som har sluttet i bandet.

Ronnie Nightingale and the Haydocks gjorde som vanlig en veldig tight jobb, men jeg har nå sett dem så mange ganger, så inntrykket ble bare: ensidig, fort og standard. Det spesielle var at trommeslageren gjorde sin siste jobb med bandet. Den nye trommeslageren stod ringside.

Sist på scenen var vi i Trouble Boys. Vi startet settet med stort pågangsmot, men forstod at dette var ikke kvelden. På andre låt ("Blue Eyes") forsvant monitorlyden og da vi dro i gang med "What Did I Do", ble hele lokalet mørklagt. Etter en god stund kunne vi spille videre med sporadisk lyd i monitorer, men publikum var tåldmodig og vi leverte det vi maktet under dårlige forhold. Men alt i alt, ei fin helg i Tyskland.

Håkon Samland (Trouble Boys)


Tilbake til anmeldelser 2009