A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅNilsen’s Southern Harmony: "Hardcore Roadhouse Gospel"

Rundbrenner Records / Jetinc / NSH Music

* * * * * *


Bjørn Nilsens Nilsen’s Southern Harmony (NSH) oppgir bl.a. Bob Dylan, Gram Parsons, Merle Haggard og Eagles som sine forbilder. Og legger du til litt The Band, Crosby, Stills & Nash (med eller uten Young) og kanskje litt nyere Springsteen, så har du en god beskrivelse av NSH. Du kan kalle det countryrock, roots, americana – eller southern harmony for den saks skyld. Kjært barn har mange navn.

Og la det være sagt med en gang, dette er virkelig bra! Tekstene er sterke og fungerer perfekt sammen med låtenes like sterke melodier og arrangementer. Hadde noen fortalt meg at dette er det hotteste bandet fra Austin for tida hadde jeg ikke tvilt et sekund!

Musikken er spekket med twangy gitarer, en tung rytmeseksjon og med akkurat nok musikalske detaljer til at det blir spennende uten å virke overprodusert og jålete. Lydmessig er det også innertier. Skiva er spilt inn i fire forskjellige studioer uten at det merkes på sluttproduktet. Olav Lystrup Thesen og Jock Loveband hos Shabby Studios har stått for sluttmiksen og mastringsmester Morten Lund hos Masterhuset har begge gjort en fremragende jobb.

Og selvfølgelig er coveret like smakfullt laget som resten av cd-en. Du får tekster til åtte av ti låter. De to siste er Lowell Georges udødelige klassiker "Willin’" og instrumentalen "Saguaro Shuffle".

Jeg har prøvd, men jeg klarer ikke å finne noe negativt med Nilsen’s Southern Harmonys "Hardcore Roadhouse Gospel". Dette er, etter min mening, en av de beste norske countryskivene noensinne. Og det er ikke mye som er bedre utenfor gamlelandets grenser heller for den saks skyld. Og alt dette til tross for at det er en sjanger jeg i utgangspunktet synes kan være litt kjedelig å høre på!

Det er ikke ofte jeg sier det, men LØP OG KJØP!

Arild Rønes


Tilbake til anmeldelser 2010


NSH: "Nilsen’s Southern Harmony"

Rundbrenner Records / Musikkoperatørene

* * * * *


NSH er et nytt band med Bjørn Nilsen i spissen. De spiller countryrock med klar inspirasjon fra den såkalte sørstats-rocken som dukket opp på 70-tallet. Denne femspors cd’n er ment som en introduksjon av bandet, et fullt album med nytt originalt materiale er ventet i mars 2009.

Platens tre første låter er signert Bjørn Nilsen. En twangy instrumental, rett og slett kalt "Twangin´", åpner ballet og blir etterfulgt av en smakfull countryballade; "Acuse Me". Den tredje originale låta, "Sweet Smell Of Gold", er mer i bluesrock-land og tankene går til band som Lynard Skynyrd, Little Feat og The Allman Brothers.

De to coverlåtene, Bob Dylans klassiker "Mr Tambourine Man" og Lowell Georges (Little Feat) "Dixie Chicken", er bra valg, men det er likevel Bjørn Nilsens egne låter som er de mest interessante.

Bjørn Nilsen har med seg en rekke musikere på denne skiva, både norske (fra Jetsurfers bl.a.) og amerikanske. Felles for alle er at de er svært dyktige og sammen med en superb produksjon og bra låtmateriale gjør de denne skiva til en ren nytelse.

Til tross for at "southern rock" ikke akkurat er min favoritt-sjanger gleder jeg meg til å høre mer fra NSH.

Arild Rønes


Tilbake til anmeldelser 2008