A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅThe Legendary Shotgun: "Sons Of Rockabilly"

TCY-Records

* * * *


Shotgun kommer fra sør i London og har holdt på siden begynnelsen av 70-tallet. I starten var besetningen Ray Neale på vokal/gitar, Wild Bob Burgos på trommer og Rob Murley på el-bass. Gitarist Iain "Hound Dog" Terry var tidlig medlem, men ble på 80-tallet erstattet av Dave Briggs, som fortsatt er med. Shotguns første singel kom på Billy Goat Records i 1978. Gutta har hele tiden vært trofaste mot stilen og kjører tøff og tung el-bass rock’n’roll. De har turnert verden rundt og har gitt ut utallige vinyl- og cd-plater. Flere er dog samleskiver og mange av låtene går igjen på de forskjellige utgivelsene.

Samme også denne gang, men med fem nye låter spilt inn i januar 2011 som alle rocker i kjent Shotgun-stil. Siden sjefen Ray Neale av helsemessige grunner la opp for noen år siden, er det nå bassist Rob og trommis Wild Bob som tar seg av vokalen. De har hatt med et par andre vokalister i perioder og live hender det at de utvider med gjestemusikere på piano, saksofon og gitar, men vokalist Craig Collins var ny for meg. Craig er med på fire klassiske coverlåter hvor Murley også spiller kontrabass (fyren er kjent for sin el-bass rock’n’roll sound). Resultatet er en litt mer rockabilly-sound over Shotgun som funker fint.

Ellers blir vi servert Shotgun-klassikere som "Ring-A-Ding-A-Ling", "Bop-A-Lena" (Tillis/Pierce) og "Rockabilly Dad" for å nevne tre. Et par låter fra "Viking Rock"-skiva, hvor Tom Powder er med på gitar, er også med her.

Et trygt kjøp hvis du liker revival rock’n’roll.

Frank Reiten


Tilbake til anmeldelser 2011