Autentisk rock’n’roll på Toten i julaFemte dag jul står, for fjerde år på rad, Eldar Vågan & The Eldarados og tidligere Vazelina-vokalist, Bjørn Berg (var med til 1981, da overtok Viggo Sandvik), på scena på Kapp Arbeidersamfund. Eldar og Bjørn er jo kjent for "alle" med sin retro-rock og mer eller mindre "autentiske" produksjoner. Denne gangen er det helt ekte vare, fordi Eldar har invitert Skandinavisk mester i rock i 1964, Kjell Bakkeli, på saksofon.

Kjell Bakkeli, Bjørn Berg, Christian Ljønes Berg og Eldar Vågan. (Foto: Harald Elvsveen)
Kjell var solist i Brio Band på 60-tallet (fikk en stor hit med "Dyrene i Afrika"), og har holdt formen inntakt ved å spille dansemusikk, rock, jazz og korpskonserter i alle år. Med sin gamle Selmer-saksofon spiller og låter Kjell slik det skal låte – rett fram "fullt øs" inn i mikrofonen – og vil spille kjente rock-instrumentaler, solos og riffs hele kvelden.

På tidligere øvinger viste det seg at Kjell kunne alle de uoriginale Eldar Vågan-låtene. Det gjorde det enkelt denne gangen å komponere settliste, det var bare å bli enige om tonearter så var programmet for hele kvelden klart.

Historien forteller at mange kjente orkesterledere i Norge og Sverige ønsket Kjell Bakkeli i besetningen, men Kjell holdt seg "heme på Toten" til stor glede for musikklivet i bygda.

På scenen stiller også i år to talentfulle tenåringer. Den ene er Bjørn Bergs sønn, gitarist Christian Ljønes Berg. Han går på musikklinja på Gjøvik og spiller solo og akkompagnement både på elektrisk- og akustisk gitar. Den andre er "årets Toten-pop-talent", Thomas Haug. Han er en 16 år gammel kraftfull rocke-vokalist som "vrenger ut seg" slik det skal synges på de låtene han skal framføre sammen med Eldar og hans The Eldarados.

Det blir loddsalg, med mulighet for å vinne fruktkurv, der inntektene går til Vazelina-Museet i Hunndalen. Kapp Arbeiderforening vil stå for salg av pølser, pizza, kokekaffe, kaker og forfriskninger.

Arrangementskomiteen

Se også "The Falcons spiller igjen" på nyheter for november 2008.Eldar Vågan & The Eldarados. (Foto: Ole-Johnny Myhrvold, Glåmdalen)


Eldar Vågan & The Eldarados

Av Dag Bøgeberg

Torsdag 17. juni spiller Eldar Vågan & The Eldarados på Mono i Oslo. En begivenhet i seg selv, ikke siden midt på 80-tallet har vi opplevd Vågan på rockklubb i Oslo. Da med countryrock-gruppa Five Aces som spilte fire livlige tirsdager på Gamla. Five Aces telte musikere fra band som Saturday Cowboys og The Act.

ROCK har ikke hørt Eldar Vågan & The Eldarados, men når vi spør Eldar Vågan om vi kan forvente for eksempel rockabilly, svarer han: – Det og! Repertoaret består av både originalstoff og coverlåter som for eksempel "Corrine Corrina", "Cho Choo Ch'Boogie", "Another Saturday Night" og med en og annen slager hentet fra repertoaret til Vazelina Bilopphøggers. Gruppa har tidligere opptrådt på sommershow på Kongsvinger, en del lukka arrangementer og events i tillegg til diverse juleforestillinger på Toten.

Eldar Vågan spiller gitar og synger i tillegg til at han trakterer trekkspill på noen låter, og når det gjelder The Eldarados så er det karer som er "best i klassen" med slik musikk som je speller.

Tor Welo på piano. Har spilt med "alle" musikalske sceneartister i Norge de siste 30 åra som har "noe å fare med". Har også spilt med "alle" legendariske norske jazzmusikere, en "hel haug" med internasjonalt kjente artister som Eartha Kitt og Gunnar Wiklund, pluss at han har over 20 års fartstid med Vazelina Bilopphøggers.

Bjørn Holm på kontrabass. Har spilt med folk som Geir Wentzel, Respatexans, Bjørn Eidsvåg osv osv.

Even Finsrud på trommer. Han er primus motor på Kongsvinger i alt som har med musikalske sceneoppsetninger, både som musiker og regissør. Even er kjent som "ekspert" på 50-talls spilleteknikker som swing-jazz, jump-boogie og rock’n’roll.

Første gang undertegnede så Eldar Vågan var i 1979. Med gruppa Baiage tømte han et trillebårlass med jord ut fra scenekanten under NM i Rock på Jordal Amfi. Siden det har Eldar og Vazelina Bilopphøggers blitt en av norges mest folkekjære artister og gruppa er en av meget få som har solgt over én million plater i Norge.

Vazelina Bilopphøggers' diskografi på Wikipedia.

Eldar Vågan & The Eldarados: Mono, Oslo, 17. juni 2010

Eldar Vågan + Robert Gordon = sant

"Ukas bilde" 2010, uke 4

"Ukas bilde" 2008, uke 17