A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å


HVA: Musikkfest Oslo 2013
HVEM: KROM + Gringo Bandido + Honky Tonk Angels
HVOR: Scenen for roots/rockabilly på Christiania Torv
NÅR: Lørdag 1. juni


Musikkfest Oslo 2013 kom med strålende sommervær, masse blide mennesker over alt, tusenvis av halvlitere – 0.4 l til kjipe 80 kr på Christiania Torv – og en musikalsk meny som tilfredsstilte den særeste sjel. Sjøl hadde jeg blinket meg ut tre band som ble beskrevet som noe som kunne passe meg bra og som jeg ikke hadde sett tidligere.


KROM.

Hovedgreia var selvsagt å sjekke ut KROM, det nye norske, og på papiret spennende, rockabillykonseptet med medlemmer fra Green Granadas, The Hard Rollin’ Daddies og The Beat Tornados (se nyheter for juni). Dette var gruppas debutkonsert og første låt "Hopp, Karoline!" rocka som bare det – rockabilly alle veier. Til sammen har disse gutta bøttevis med rutine og erfaring under vesten, og det hørtes. Tross få øvinger låt det drivende tøft. Fort og sakte (den sakteste låta ble litt slapp), og framført på nynorsk føyet KROM seg også inn i den Prøysen-norske musikkarven. Det var stilmessig variert og mye bedre enn demolåtene som ligger på nettet. Tøffe riff, bra koringer, god gitarist og bra låter. Særlig stakk "Dårlig stemning" seg ut og lagde akkurat det motsatte; god stemning, det swingte og rockabilly-rocka som bare det. KROM er et originalt tilskudd til den norske rockabillyfamilien.


Gringo Bandido.

Griseskakk garage-western stod det bak gruppa Gringo Bandido i programmet. De feiet rundt hele dagen og spilte tre konserter på forskjellige scener. Bandet kommer fra Halden og albumet "The King and I" kom tidligere i år til gode anmeldelser i dagspressen, dessuten bidro de til soundtracket til tv-serien "Dag". Med bakgrunn i Camaros var det ikke noe i veien med verken driv eller energi. To gitarer, piano, bass og trommer – i gitarist og vokalist Christian Sandaker har de en uredd og ganske karismatisk samlende kraft. Mere garage enn western, bra låter og skikkelig trøkk.


Honky Tonk Angels.

Too rock’n’roll for køntri var karakteristikken av Honky Tonk Angels. Seks meritterte damer fra Oslo har slått sine pjalter sammen, der hvertfall Karin Wright er et kjent navn for ROCKs lesere. En miks av rock’n’roll, country, folk og blues er ingrediensene i gruppas musikalske brygg. Tre vokalister resulterte i mye harmonisang, og to kassegitarer, el-gitar, bass og trommer (det er for lengst slutt på at kvinnelige trommiser bare sitter og pirker) lager en ringlende vegg av folkrock med både nynorske og engelske tekster. Og selvsagt spilte de "Honky Tonk Angels" (første gang hørt med Kitty Wells i 1952).

Dag Bøgeberg - tekst og foto


Tilbake til anmeldelser 2013