A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅSteinar Karlsen: "Hanens Død"

Orangutwang

* * * *


Steinar Karlsen er en glimrende gitarist som vi kjenner fra Good Time Charlie. På sine soloutgivelser er det kun musikken som gjelder – ingen forstyrrende sang – altså instrumentalmusikk.

Karlsen faller aldri for fristelsen til å briljere sin tekniske dyktighet, i form av hør-hvor-fort-jeg-kan-spille. Her er halvskumle skalaer og riff, ofte med jazzete overtoner som maner fram det jeg vil kalle stemningsmusikk. Dette er musikkstykker man ikke så lett går og nynner på selv om mange av temaene er fengende nok. Eksempelvis "Piggtrå" og "Sjeik" rocker tøft og ganske tungt, mens f.eks. "Kaktus" sender tankene til Robert Normann.

Trommene trakteres av jazztrommis Kåre Opheim som en gang i tiden var med i Good Time Charlie mens den nåværende bassisten Morten Skage er sjef i det dype toneleie. Her er imidlertid mange andre lyder også, og i tillegg til gitar står Karlsen sjøl oppført med "Andre ting". Diverse orgler, udefinerebare lyder og mandoliner høres. Men alt i alt er dette ei gitarplate som til å begynne med virket uinteressant, men som har steget betraktelig. Nye ting oppdages hele tiden og fengende begynner den også å bli. Dessuten er dette solid håndverk.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2013