A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅRandy Rich & The Poor Boys - The Way You Came

Rhythm Bomb Records

Rating: 6


The Way You Came er debutskiva til den tyske trioen Randy Rich & The Poor Boys. Bandet frontes av 30 år gamle Randy Richter og litt spesielt er det at alle de tre i bandet spiller to instrumenter hver.

Randy Richter: Lead gitar, vokal og piano
Michael Kielas: Ståbass, vokal på fire låter og trommer
Martin Viahn: Trommer og rytmegitar

På grunn av sin allsidighet har bandet fått muligheten til å backe opp legender som Jack Earls, Glenn Honeycutt (SUN Records), Janis Martin (RCA) og Alvis Wayne.

Mye av infoen om Randy Rich & The Poor Boys finnes bare på tysk, men takket være undertegnedes eminente tysk-kunnskaper (2 år på ungdomsskolen) fikk jeg mye ut av det.

I 1995 startet 21 år gamle Randy bandet The Crazy Boys sammen med to kompiser. Dette ble en kort affære, og sommeren 1996 ble The Shakin’ Hoppers en realitet. Også dette gikk fort over og i 1997 dannet Randy Randy Rich & The Poor Boys. Dette bandet ble en suksess. De spilte i 20 stater i USA i 1998 og 1999, med Viva Las Vegas i 1999 som et av mange høydepunkt.

Bandet har også turnert i hele Europa og blant annet spilt på Smuget i Oslo ved to anledninger. Bandets siste gig ble imidlertid Hemsby-festivalen i England i 2000. Randy trakk seg fra bandet og reiste til London der han begynte å spille med Blue Star Boys. Grunnet få spillejobber og uenigheter med bandets frontfigur ble også dette et relativt kort opphold.

I desember 2001 gikk turen for Randy videre til Chicago hvor han spilte med forskjellige band og musikere, blant annet med bassisten Jimmy Sutton. Her følte han seg hjemme, men da han på en hjemtur møtte sin kjære, besluttet han å flytte tilbake til Tyskland i april 2003. Her ble han med i bandet Hot’n’Cold samtidig som han jobbet med innspilling av nye låter til ”The Way You Came”. Randy Rich & The Poor Boys er nå tilbake på vegen igjen.

På denne skiva får vi 30 minutter fordelt på 14 låter med autentisk hillbilly boogie, rockabilly og litt rock’n’roll. Albumet er dedikert til ”Sam C Phillips, inventor of rock’n’roll”. Lydbildet er veldig Sun-inspirert. Blir litt kjedelig for min del, men det er stilsikkert og solid. Randy Richter har skrevet alle låtene og han synger på 10 av dem. Vokalmessig blir det litt tamt, også når Michael Kielas får låne mikrofonen på fire låter.

Big Ben Boogie er visstnok et resultat av en søvnløs natt i England hvor Randy ble liggende å høre på ei klokke som spilte Big Ben-melodien hvert 15. minutt. Real Special To Me er en skikkelig koselåt med fin koring, mens Long Black Hair er den eneste låta med et visst rock’n’roll-trøkk

På hjemmesiden sin (www.randyrich.de) har Randy Rich & The Poor Boys lagt ut biografien sin på åtte forskjellige språk, blant annet på norsk. Read on, fellas!

Thomas Øyen

Den norske biografien
Etter en brudd av 3 år sammenbindingen er tilbake nå! Grunnlegger og guitar spiller Randy levd og lekt i England og det OSS før han reunioned hans tysk sammenbinding Randy Rik og de Fattige Guttene, somopprinnelig formet i 1997, i September 2003. Det leder now`s bedre enn noensinne.

Alle de tre medlemene leker minimum to instrumenter. Og slik selv skaper i en trio de de forskjellige stilene fra 50`s Land til Rockabilly og Rock`n`roll. Guttene leker velkjente sanger, skjuler sen 50`s sanger, medvirkende og originalt stoff. It`s også verd nevne professionel harmonisynging. Alt i alt ca 300 tittel stor er med over 50 sangoriginaler repertpoire av Randy Rik og de Fattige Guttene.

Trioen reisd rundt i 13 land av Europa og 20 stater av det OSS og laget en stor bunt av vifter. Høyder er prestasjoner i Hemsby, England og Las Vegas, OSS. 1999 først EP publiserte på side Protokoller som solgte ut indreår. Forskjellige sanger publisert også på mange kompilasjoner.

Og nylig utga først longplayer på rytmebombeProtokoller. Musicians` ferdigheter laget det mulig til bakker 0pp Rockabilly legender som Jack Earls, Glenn Honeycutt (Sun Records), Janis Martin (RCA) og Alvis Wayne. På deres gigs imponert De av musicians`s kjærlighet til musikken og kjærligheten til detaljen. Originale instrumenter, mikrofonforsterkerer og autentiske klær er utrustningen av trioen. Men den mest viktige tingen er musikken som er så livlig som over siden 50 år! De lager Dem sikker av det på en av deres utstillinger. Derfor mangler don`t det!

Tilbake