A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅHot’n’Cold: Stable Stomp

Part Records

Hot’n’Cold kommer fra Hamburg og ser ut som et hillbillyband fra slutten av 1940-tallet. Bandet kan ved første lytt oppfattes som purister og nostalgikere, men etter noen runder i spilleren står Hot’n’Cold fram som et moderne countrybilly band som åpent tufter musikken sin på røttene fra gamledager. Et bredt spekter av stiler er bakt inn i musikken; Sun-rockabilly, western bop, jive og hillbilly ligger klart oppe i dagen. Bandet ble startet i 1995, debuterte i 1998 med den egenutgitte singelen “Play My Boogie“ (er med på denne skiva), har turnert flittig i Mellom-Europa, opptrådt på Hemsby-festivalen og består av meget kompetente musikere.

“Stable Stomp“ er Hot’n’Colds første langspiller. Plata er spilt inn over tid og de forskjellige besetningene Hot’n’Cold har bestått av er alle med, uten at det er noen hørbar forskjell. Bandets egenart preger musikken selv om skiva inneholder kun coverlåter, nitten i tallet. For eksempel Carl Perkins’ Tennessee som er ikledd en oldtime hillbilly stil, og koselig countrybilly får vi på You Tell Me - tidligere spilt inn av bl.a. Johnny Cash og Roy Orbison. G Fianders Go Hot Rod leveres i autentisk 50’s rockabilly-versjon så energisk at vokalist Jimmy Cornett rett og slett blir andpusten undervegs. Ganske rå gitarsolo og svingete vispetrommer får vi på Johnny Hortons Smokey Joe’s Barbecue som er en av skivas tøffere låter og old time country & western på det instrumentale tittelkuttet Stable Stomp, komplett med både tromme- og bassolo.

Lenge etter siste låt ligger et livekutt og vitner om et svært oppegående liveband som vet å lage feststemning, og i doser på fire-fem låter om gangen blir det fest også foran cd-spilleren. Hele skiva på en gang blir noe ensformig.

Dag Bøgeberg

Tilbake