A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅNo Cash: "Sun Studio Sessions"
Feat legendary Johnny Cash drummer W.S. Holland

Memphis Bound

* * * *


– Vi var tre dager i Sun Studio, spilte inn 15 basic-tracks live med WS Holland de første to dagene og la på vokal, kor, ekstra instrumenter etc. den tredje dagen, forteller vokalist og munnspiller i No Cash, Rune Myhren, til ROCK. Etterarbeid og miksing av platen er gjort i to av No Cash-medlemmenes eget "Memphis Bound Studio" hjemme i Ringsaker i Hedmark.

WS "Fluke" Holland er Johnny Cash’ legendariske trommeslager. Han spilte med Cash i 40 år fra desember 1959 og før det var han med Carl Perkins, bl.a. på "Blue Suede Shoes".

Albumet inneholder kun låter Johnny Cash har spilt inn og jeg må innrømme at jeg var skeptisk da jeg så låtlista. Vi har liksom hørt mange av disse låtene i alt for mange forskjellige konstellasjoner opp gjennom åra. Men skepsisen forsvant fort, dette er nemlig gansk tøffe saker. Noen låter kunne de vel latt ligge – "I Got Stripes", "Folsom Prison", "Cry, Cry, Cry" – disse har vi rett og slett for mange versjoner av og heller ikke No Cash tilfører dem noe nytt. Mens veldig kjente "Get Rhythm" og "Big River" derimot, har et ekstra No Cash-gir og rocker som bare det. Og "San Quentin" har vel aldri tidligere blitt framført i Sun?

Det er autentisk likt på én måte, men samtidig kunne ikke dette vært spillt inn i ’55 selv om vi, spesielt på bass og trommer, gjenkjenner den spesielle akustikken i det lille studiorommet. Det er slik disse gutta låter når de spiller inn i Sun i 2013 og energisk gir av seg sjøl uten å skjele for mye til originalene. Dessuten er både piano og Hammond B3 titt og ofte å høre.

Selv om dette definitivt er en hyllest til Johnny Cash, så er det også et No Cash-album. Og at WS Holland sitter i Sun og spiller disse låtene er litt av et scoop for No Cash. Gutta har etter flere økter i Sun etter hvert blitt god venn med trommelegenden, en av svært få gjenlevende musikere som var med da det skjedde. Og at de har det moro sammen kommer godt fram i låter som "Hey Porter", "Ballad Of A Teenage Queen", "Restless", "Luther Played The Boogie", osv.

WS Holland kommer til Norge i august for å spille fem konserter med No Cash. Les mer om det i nyheter for juni. Se også "Ukas bilde" 2011, uke 14.

Dag Bøgeberg


No Cash med WS "Fluke" Holland (t.h.) fotografert i Sun Studio.


Tilbake til anmeldelser 2013