A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅThe Mean Devils: ”Seven” - dvd

Inglewood

* * * * *


The Mean Devils kommer fra Portugal og er et europeisk toppband med sterke dragninger til autentisk rockabilly. Gruppa ble startet i 2000 og tre album er gitt ut til nå.

Store deler av denne 55 minutter lange dvd’n foregår på en intim scene der bandet spiller live uten publikum og med innlagte klipp fra livlige liveopptredener fra Rockabilly Rave i England, USA-turneer, bl.a. fra Viva Las Vegas, hjemlandet Portugal og endog et lite glimt fra Bedrock-festivalen i Danmark er flettet inn.

Mellom låtene får vi intervjuer med bandmedlemmer og fans. Vi får innblikk i hvordan The Mean Devils fungerer med bassist Frank Abed boende i Frankrike mens resten av bandet bor i Portugal, og gitarist Oscar Gomez utdyper sin økonomiske spillestil som jeg har berømmet i tidligere skriverier om bandet. Vi får også være med en tur i Toe Rag studio i London, et sted gruppa skryter veldig av (norske Peter Berry & The Shake Set har spilt inn begge sine plater der).

Produksjonen er profesjonell, men enkel, lyden er bra og dette er en fin presentasjon av The Mean Devils.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2007


The Mean Devils - Outer Space Bop

Space Mobile Studio

Pedro Serra: Uerstattelig ressurs for the Mean Devils som låtskriver, vokalist og rytmegitarist.
Frank Abed: Superb slapping på den store bassfela.
Oscar Gomes: Økonomisk, twangy og tøft gitarspill framført med typisk Fender Telecaster lyd. Ikke én unødvendig tone er mulig å spore på hele skiva.
Nuno Gomes: Energisk og svingende trommespill.

Alle ingrediensene er på plass i portugisiske the Mean Devils og det er autentisk 50’s rockabilly som strømmer ut av høyttalerne når stiften treffer denne ti-tommeren. Fengende og rockete Don’t Stop The Bop Rock legger lista høyt umiddelbart og følges godt opp av Do-Right Papa. Ikke alle låtene er like umiddelbare, men de fleste vokser som bare det allerede på annen gjennomhøring.

Skiva er spilt inn hjemme på en Ampex 300 båndopptaker og ifølge coveret ble dette gjort den 30. desember 2002. Det er vanskelig å tro at det er mulig, for dette er nemlig en veldig bra produksjon. Ok, det er spontant og levende som bare det, men vi snakker tross alt om elleve låter som alle sitter som et skudd. Er det imidlertid tilfelle er det desto mer imponerende.

Fraseringene og skrikene til vokalist Serra kan minne litt om Wildfire Willy og kler låtene uansett om det er midtempo countrybilly eller reinspikka rockabilly som framføres.

The Mean Devils spiller over hele Europa og er nok en heftig liveopplevelse også.

Dag Bøgeberg

Tilbake