A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅMac Curtis: "The Rollin’ Rock Recordings Vol.1"

Part Records

* * * * *


Mac Curtis ble født i 1939 i Fort Worth, Texas. Han startet sin karriere i 1954 og ga ut sin første singel, "If I Had Me A Woman", i 1955. Men det var vel først da han ble signet til Ronny Weisers Rollin’ Rock Records i 1972 at karrieren virkelig tok av. Platene ble svært populære i rockabillymiljøet, spesielt i Europa, hvor han turnerte flittig og opptrådte på massevis av festivaler fra 1977 og framover.

På "The Rollin’ Rock Recordings, Vol. 1" får vi de to første skivene Mac ga ut på Rollin’ Rock Records, "Ruffabilly" (1973) og "Good Rockin’ Tommorrow" (1975). Det går for det meste i primitiv og rå rockabilly, men også en del blues og country. Backingen besørges i stor grad av Ray Campi, som spiller alle instrumentene på "Good Rockin’ Tomorrow" og alt unntatt trommer og munnspill på "Ruffabilly". Ray Campi har aldri vært den teknisk mest kompetente musikeren og det låter tidvis veldig skranglete og vindskeivt, men dog ikke uten en stor dose sjarm. Og det er mange virkelige kanonlåter her, f.eks. "Amarillo Killer", "Big D Women", "Good Rockin’ Tomorrow" og "Sidetrack Mama", for å nevne noen.

Ikke alle låtene er imidlertid like bra, men dette er uansett rockabillypensum. Så har du ikke skivene fra før er det bare å åpne lommeboka. Dette er moderne rockabillyklassikere, hvis man kan kalle 40 år gamle innspillinger moderne, da.

Mac Curtis er fortsatt aktiv og kom med sin foreløbig siste plate, "Songs I Wish I Wrote", i 2011.

Arild Rønes


Tilbake til anmeldelser 2013