A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

HVEM: Jon Spencer Blues Explosion (US)
HVOR: Parkteatret, Oslo
NÅR: Søndag 28. april 2013


Følgende korrespondanse utspant seg på Facebook dagen etter New York-trioen Jon Spencer Blues Explosions konsert søndag. (Forhåndsomtale på nyheter for april.)

Steinar Kallander sier mandag på facebook:
Fyf... for en konsert de hadde på Parkteatret igår. Dette overgår det meste jeg har sett. Snakk om Kreativ Rock med stoor K og R. Har jo sett de før og ikke minst Spencers fantastiske Rockabilly-prosjekt Heavy Trash, men det de gjorde i går er faktisk ikke mulig å etterfølge, men helt unikt levert. Sto å gliste og holdt på å le meg ihjæl av alle de herlige krumspringa av distorted vokal med ekko og taktskifter og nye arrangement for hver låt på samlebånd uten stopp omtrent i to timer. HALLELUJAH, publikum var vel for paralysert til å ta bølgen...
Kan ikke skjønne annet at denne konserten må inngå i norsk konserthistorie når Doc Rock skal gi ut den....

Marius Kromvoll fra Quarterwolf svarer:
Kunne ikke sagt det bedre sjæl, Steinar - hadde lovt alle at detta blei tidenes rock'n'roll extravaganza, og ingen tvil om at det stemte. Tredje gangen jeg har sett dem, og blir faen meg bare bedre for hver gang - The Blues is number one, indeed!!!

Gaute Fleisje fra psychobilly-bandet Silent Majority svarer:
Er så enig Sør! Passe sleivete holdning til egne låters form, men absolutt ikke til hvordan de ble levert. De rakk innom (biter av) utrolig mange låter, og settet satt som et skudd! Nydelig levert med leppa hengende på mic'en og spasmer i kroppen. Pressist og variert trommespill på et kit med basstromme, skarp, hi-hat, én tam og én cymbal (pluss kubjelle på én låt). Fett! Nevnte jeg skinnbukse?!

Steinar Kallander svarer:
Den mannen har sykt mye energi. Jeg skjønner at han holder seg godt med dette maratonnet av ei låtrekke de leverte igår. Ekstra-nummerne varte jo en time jo...

Christian Sandaker fra Haldens Gringo Nandido svarer:
FAEN.

Steinar Kallander svarer:
og apropos alle de låtene de limte sammen i en utrolig medley, om vi kan kalle det det, følte jeg ble dratt med på et orienteringsløp og var innom samtlige Blues-Punk stasjoner det er mulig å oppdrive... - JON SPENCER FOR PRESIDENT!!

Rip Rhodes sier på sin side på facebook:
THE BLUES EXPLOTION!
THE BLUES EXPLOTION!
THE BLUES EXPLOSION!!!

Ida Maria Haugland svarer:
Det var sykt!

Steinar Kallander svarer tirsdag:
Har ikke landa helt ennå. Explosion Indeed!!

Andre overhørte kommentarer under konserten:
"Som om The Cramps hadde spella funk"
"Om jeg ser så bra ut i skinnbukser i den alderen kan jeg dø lykkelig"
"Jeg skal slutte å spille i band. Det går aldri å bli bedre enn dette"

Samlet av Steinar Kallander

Klipp fra konserten ser du her.


Tilbake til anmeldelser 2013