A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅJack Baymoore And The Bandits: "Let’s Drag"

Atenzia Records

* * * * * (*)


Svenske Jack Baymoores – Kent Vikmo som er hans døpenavn – musikalske karriere startet med bandet Blackout på slutten av 80-tallet og albumet "Stop That Clock!". I 1995 tok Tail Records initiativ til en studiosession med Jack Baymoore og andre håndplukkede svenske rockabillymusikere, bl.a. gitaristen Jyrki Juvonen som vi kjenner fra en rekke konstellasjoner – Eva Eastwood og Wildfire Willie & The Ramblers f.eks. Allerede på første øving ble det klart at det fungerte over all forventning og Jack Baymoore And The Bandits var et faktum. Singelen "A-V8 Boogie" gjorde stor lykke, også internasjonalt, og albumet "Roarin’ Down The Track" kom i 1997.

10 år har gått siden Jack Baymoore And The Bandits’ forrige fulle album "Diggin Out!", men det betyr ikke at Jack Baymoore And The Bandits har ligget på latsiden. De har deltatt på en rekke samleplater og er et svært ettertraktet band på festivaler som Viva Las Vegas Rockabilly Weekender. De har vært hovednavnet på flere av de største rockabillyfestivalene i Europa og blitt hentet til store eventementer i storbyer som Paris, London, Barcelona og Moskva.

Jack Baymoore er også travelt opptatt med sideprosjekter som Tennessee Drifters og større produksjoner som "Elvis Forever" i lag med hoffpianisten Ingemar Thorell (komponerte kronprinsesse Victorias brudemarsj). En live dvd og et dobbelt konsertalbum kom i henholdsvis 2008 og 2011.

Dessuten er gamle biler og motorsykler en lidenskap for Jack Baymoore og det er han og en kompis som står bak hot rod- og mc-klubben A-Bombers som hvert år trekker publikum fra store deler av verden på sitt årlige motor- og musikktreff Old Style Weekend i Uddevalla.

Jack Baymoore er som man skjønner lidenskapelig opptatt av både musikken og stilen fra 50-tallet. Å spille rockabilly i sin råe originale stil er det Jack Baymoore And The Bandits alltid har brent for og for dem betyr ikke ordet utvikling å forsøke å forandre og tilpasse seg, men snarere og finne hjertet i musikken, gå enda dypere inn i røttene og utvikle det derfra, langt fra dagens pop- og punkrockabilly. "Let’s Drag" inneholder 13 låter og åtte av dem er skrevet av Jack Baymoore. Resten er hentet fra Charlie Feathers, Sleepy LaBeef, Glenn Barber, Don Rollins og Carl Mann. Tidligere nevnte "A-V8 Boogie" er hentet fram igjen og tåler godt å stå sammen med knallåter som "Fireball Roberts", "Come On" og "Flat Out".

Kommer fra hjertet dette.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2013