A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅVarious: "Havin’ A Ball" – dvd

Filmed at the 12th Rockabilly Rave

Jerry Chatabox

* * * *


Rockabilly Rave-festivalen har blitt arrangert i Sussex i England siden 1996. Denne dvd-en dokumenterer festivalen i 2008, den tolvte i rekken, og det er liten tvil om at det fire dager lange arrangementet er et gedigent rockabillyparty. Her er intervjuer med arrangører, discjockeyer, musikere og fans og vi får være med innom fester på diverse hotellrom og verandaer med glade rockabillymennesker som drikker øl, spiller musikk, drikker øl, danser, drikker øl, handler plater og klær, drikker øl og, ikke minst, går på konsert.

En imponerende liste med band står på plakaten og som Bob Butfoy, frontmann i Jack Rabbit Slim, sier: "Rockabilly Rave is the number one festival that we’re playing at". Vi får se klipp fra mange band og ni av dem vies større plass med intervjuer og lengre utdrag fra konsertene. Kun bruddstykker av låtene vises uten at det gjør så mye, dette er mer et dokument over hele arrangementet enn en konsertfilm.

Omar & The Stringpoppers, Jack Rabbit Slim, Santos, Amber Foxx, Luis & The Wildfires er blant gruppene vi ser. De unge hillbillyinspirerte The Montgomery Music Makers er et band jeg bet meg spesielt merke i, veteranduoen The Collins Kids er ganske rå med iherdig gitarspill fra Larry Collins og Big Sandy And The Fly-Rite Trio er veldig bra og autentiske.

Det kanskje artigste innslaget er Texasveteran Lew Williams som etter en håndfull singler på 50-tallet sluttet med musikk. Helt til datteren hans i 1990 kom hjem fra fest og fortalte at en av festdeltagerne hadde tatovert farens signaturlåt "Cat Talkin’" på armen. Williams ante ikke at andre- og tredjegenerasjons rockabillypublikum hadde trykket platene hans til sitt bryst. Williams backes av finske The Barnshakers og leverer en original konsert som bryter litt med de andre banda.

En fin dokumentar om et flott arrangement som lokker fans fra hele verden år etter år.
Neste festival, 14th Rockabilly Rave, arrangeres 17. til 21. juni 2010.
Festivalens webside.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2009