A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅCherry Tess And Her Rhythm Sparks: "It Doesn’t Matter"

Enviken Records

* * * * * *


Sverige er vel bortimot verdensledende når det gjelder autentisk rockabilly, det kommer stadig nye og spennende band på banen. Et nytt bekjentskap, hvertfall for meg, er Cherry Tess And Her Rhythm Sparks.

Cherry Tess viser seg fra første låt å være en dame med dynamitt i stemmen. Hun sparker selv igang åpningslåta "Did You Know" på en måte som får deg til å skjønne at dette er noe langt mer enn dusinvare. Dama gjør rockabilly, country og rhythm & blues med den største selvfølgelighet og gir meg stadig frysninger på ryggen.

Med et mer enn kompetent band – gitar, piano, bass og trommer – i ryggen gir Cherry Tess oss den ene knallåta etter den andre. Hadde dette blitt spilt inn for 50 år siden hadde vi i 2009 nevnt Cherry Tess i samme åndedrag som Janis Martin og Wanda Jackson. Stemmemessig kan da Cherry Tess også minne litt om Janis Martin; et vokalmessig råskinn med andre ord.

Produksjonsmessig er alltid Envikens utgivelser av ypperste kvalitet. Så også her, selv om platen ikke er innspilt i Enviken Studioet, men i Netport Studio med Sebastian Hastrup bak spakene. Patrik Stefanson, El Directore på Enviken Records, har imidlertid stått for masteringen av "It Doesn’t Matter" og i så måte satt sitt preg på skiva. Lydmessig er det uansett akkurat slik jeg liker det, retro med et bittelite moderne touch.

Dette er en av årets mest spennende skiver i det som ofte kan være en litt kjedelig sjanger. Selv en malplassert cover av "Old Time Rock & Roll" kan ikke ødelegge det. Låtvalget på resten av skiva er perfekt, med halvparten egne låter og halvparten ekstremt velvalgte coverlåter.

Forvent å se Cherry Tess på de største rockabillyfestivalene i årene framover!

Arild Rønes


Tilbake til anmeldelser 2009