A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅBonnie & The Groove Cats: "Go Cat Go"

K-tel Internation

* * *


Bonnie & The Groove Cats kommer fra Sveits og får et stort publikum hvis de kommer til Malmø i mai for å representere hjemlandet i Eurovision Song Contest (de var med i den nasjonale konkurransen, men jeg vet ikke om de kvalifiserte seg til den internasjonale finalen). Og i passende tid før konkurransen er de her med sitt nye album (det første?).

"Go Cat Go" inneholder ti låter og to av dem er covers. Det starter med en helt ålreit versjon av "Train Kept A-Rollin'" med Paul Burlison-lyd i gitaren og ganske tøff dame-alt vokal fra Bonnie Cat, mens den andre coverlåten, Imelda Mays "All For You", er nedpå akustisk jazzete.

Bonnie & The Groove Cats beskriver musikken sin som "Stylish Rockabilly". Stylish, ja. På mye av albumet ser jeg for meg salonger der folk sklir rundt med høye cocktail-glass og lun konversering lyttende til ganske stillferdig jazzinspirerte, akustiske sanger – halvparten av låtene er slik – og litt halvglatt rock’n’roll med sensuell sang framført på tysk.

Dette er gode musikere, men bortsett fra "Train Kept A-Rollin'", som kommer igjen i en annen miks senere på platen, og "Königin" – drivende spilt kjapp rock’n’roll-a-billy med tøft elektrisk riff, wop wop koringer og ganske avansert arrangert med fikse stopper – er det feil for denne lytteren å kalle det rockabilly.

Ei plate som stilmessig spriker ganske mye, men med noen gode høydepunkter.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2013