A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å


Twang Gang
Madam Felle, Bergen - lørdag 3. mai 2003


For de som var i tvil om hvem de hørte denne kvelden; refrenget i første låt var kort og godt "twang gang".

Twang Gang er et band med musikalske referanser fra -40 og -50-tallet. Amerikanske inspirasjonskilder som Joe Clay, Johnny Cash og Elvis har satt sitt preg. Bandet består av gitarmann Erlend Styve, ståbassist Jan Eirik Gullbrå og trommis Bjørne Møen som alle stilte i tidsriktige cowboyskjorter.

Noen hjemmesnekra låter hadde de, men dette ble likevel en kveld med mange kjente låter, framført på en super måte. Rock'n'roll Ruby, Cracker Jack, Jungle Rock, Your Cheatin' Heart, Let's Have a Party og Good Rockin' Tonight. Godlåtene kom på løpende bånd og det var vanskelig å stå rolig. Rockabillyversjonen av White Lightning har ikke undertegnede hørt før, men det funka som f....

Personlig har jeg aldri hatt sansen for The Final Countdown, jeg hater faktisk den låta. Men den suverene "prærie"-versjonen vi fikk servert lørdag kveld fikk fram et stort smil.

Videre introduserte bandet; "De fleste amerikanske damer på den tida het et eller annet med Lou". Og dermed kom låtene. Bertha Lou, Betty Lou og Mary Lou, sistnevnte en kanadisk rockabillylåt fra 1959 som Twang Gang hadde gjort om til en suveren rock'n'roll-låt! Kveldens hødebunkt!

Mange i salen kom fra bandets hjembygd, Voss, og disse bidro i stor grad til å løfte stemningen i taket. Bandet er godt samspilt og de koser seg på scena. Jeg mente å ha sett bassisten en eller annen plass før, men jeg visste ikke hvor før han midt i ei låt rekte tunge til gitaristen. Jan Eirik Gullbrå alias Jim Carrey, da fortrinnsvis i Ace Ventura-versjon. Mange grimaser og et show i seg selv, omtrent som trommisen i Seatsniffers for de som har sett dem live.

Twang Gang funker sikkert bra i større lokaler også, ettersom låtene ikke er altfor raske. Denne kvelden var det bare lokalet som begrenset dansingen.

Thomas Øyen

Tilbake

Twang Gang: Listen, It’s the Twang Gang

Twang Gang: Elvins Pub, Ekeberg, Oslo - lørdag 1. november 2003