A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅThe Reverend Peyton’s Big Damn Band: "The Whole Fam Damnily"

SideOneDummy

* * *


Noen band er utrolig bra visuelle, men ikke så altfor spennende på plate. Amerikanske The Reverend Payton’s Big Damn Band er en fryd for øyet, og musikken er forholdsvis annerledes og innledningsvis spennende. Bandet består av The Rev. Peyton på slidegitar og vokal, Jayme Peyton på trommer og bøtter, og Washboard Breezy Peyton på, akkurat, vaskebrett. Når den første begeistringen over hvordan bandet ser og høres ut har lagt seg, så merker man at dette er forholdsvis kjedelige saker.

Låtene høres ut som om vår egen Bjørn Berge i strifylla skulle spilt inn en plate med to kamerater som egentlig ikke kan spille trommer. Skiva låter skeivt, har tidvis morsomme tekster som gjentas i det uendelige, stort sett samme tempo og type låter. Jeg vet ikke helt hvordan de klarer å få det til, men noen ganger er det så markante svinginger i tempo at jeg ikke fatter hvordan de klarer å henge med og faktisk spille dette sammen.

Dette er et band som er bedre på liveklipp på YouTube enn i studio, og det holder ikke en hel plate ut. Et lite lyspunkt er dog ”Worn Out Shoe”, med downtempo og munnspill. Selv om låta låner mye av melodien fra Springsteens ”Darlington County”, er dette en ganske så bra låt sett i forhold til resten av skiva.

Jeg ville antageligvis digget dette vilt live på en liten pub med masse billig drikke innabords, men på bil- og hjemmestereoen holder det dessverre ikke. Konseptet er bra, men de må levere bedre låter neste gang, samt et komp som høres ut som et band, ikke som en fylle-jam.

Roy Botten


Tilbake til anmeldelser 2009