A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅHot Rod Rhythm Boys: "Introduction"

Jupiter Stroll Records

* * * *


Hot Rod Rhythm Boys er tre rutinerte finske karer på trommer, ståbass og gitar og med engelske Mark Harman, kjent fra Restless og Space Cadets, på gitar og vokal. Stilmessig blir de humoristisk omtalt som Texas møter det dype syd i Lappland. Etter liveklipp på YouTube å dømme er de mer rockabilly live enn på plate – i stua er slapbassen lenger bak i miksen og de to gitaristene dominerer. Det er mer bluesete, eller bluesrockete, og versjonen av "Mercury Blues" er den beste jeg har hørt siden David Lindley tidlig på 80-tallet.

Sjøl karakteriserer de musikken sin som country-rock/blues/rockabilly inspirert av alle ti-år. En mellomting mellom Stevie Ray Vaughan og The Derailers er det nærmeste jeg kommer å beskrive Hot Rod Rhythm Boys. Mange band spiller som dette, men få gjør det så bra som her.

Bare to originaler av platens tolv låter og vi får energiske versjoner av låter fra folk som ZZ Top, Bob Seger, Stevie Ray Vaughan, Bob Dylan, Muddy Waters og Nine Below Zero. Dette er slik det høres ut når teknisk gode musikere med ærlige hensikter møtes og kjemien stemmer.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2012