A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅFanny Mae and The Dynamite Believers: "Live Love-Give Love"

Enviken Records

* * *


Fra Gävle litt nord for Stockholm kommer Fanny Mae and The Dynamite Believers. De startet opp for et drøyt år siden og dette er gruppas debutalbum. "Rockabillys svar på Edith Piaf", skrev svenske Arbetarbladet etter en konsert i hjembyen om Fanny Mae. Kanskje det, men dytt inn litt Brenda Lee eller Imelda May også, jenta har en fin røst som hun bruker like bra enten det er rolig og nedpå eller heftig og energisk. Hun har opplevd mye i sitt liv, både av sykdom og død, og tekstene preges av det og er innholdsmessig hakket over det vi er vant til.

Her er 12 egne låter og én cover; Bobby Darins "Dream Lover" som rockabilly-svinger godt. Stilmessig er det ganske variert. Rockabilly er helt klart hovedgreia, men swing, blues, jazz og cabaret er også en naturlig del av musikken.

Platen trenger en del runder før den setter seg. De første gangene klarte de ikke å holde på denne lytterens konsentrasjon veldig lenge av gangen. De spiller bra og låtene vokser, men lydbildet er litt kjedelig, eller uforløst. De fortjener at det spruter mer, for på de raskere låtene spiller de nemlig energisk og villt inni der. De rolige låtene lider mest; et sparsomt instrumentert vers blir lett for langt når lyden er kjedelig. Vanligvis digger jeg lyd og produksjon på plater som er spilt inn hos Enviken, men da er kanskje bandene mer autentiske enn her. Fanny Mae and The Dynamite Believers er ganske autentiske i kompet, men de er moderne ellers, også i arrangementene.

Men uten tvil et bra band med god vokalist som sikkert er stor moro live, men som denne gang blir litt lett foran stereoen. Blir spennende å høre neste plate.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2013