A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅEddy & The Backfires - Seven Nights To Rock

Rhythm Bomb Records

Rating: 7


Tyske Rhythm Bomb Records er et spennende nytt selskap med et meget ambisiøst utgivelsestempo. Eddy & The Backfires kommer fra Tyskland og spiller autentisk rockabilly. De høres ut som en blanding av SUN-legendene Carl Perkins og Jack Earls. Det er da også to cover låter av nevnte artister som åpner skiva. "Honky Tonk Gal" og "Crawdad Hole" ligger ikke noe tilbake for originalene, men det ville være en overdrivelse å si at Eddy & The Backfires tilfører låtene noe nytt.

Albumet inneholder 15 låter, hvorav seks er egne. Av cover-låtene er Sonny Wests "Rock Ola Ruby" og Dale Hawkins "Tornado" best. Bra låtutvalg, selv om mange av låtene er godt kjent fra før for de av oss som bruker husholdningsbudsjettet på gammel vinyl.

Av bandets egne låter er "Down Town Mexico" best. Tøff låt som skifter mellom tilnærmet meksikanske rytmer og ren rockabilly, litt på samme måte som Brian Setzers "Santa Rosa Rita". På de andre låtene synes jeg tekstene kan bli litt for lettvinte og klisjéfylte. Det mangler også litt musikalsk oppfinnsomhet.

Eddy & The Backfires er et band som er 110% gjennomført i stilen. Dette kunne vært spilt inn i 1956 på SUN Records. Det låter tøft og tidsriktig, med masse slapping på kontrabassen. Personlig kan jeg styre min begeistring for den noe kalde og sterile "dusj-kabinett" lyden mange av utgivelse innen sjangeren har, med for eksempel overstyring av vokal og lite bass. Jeg liker et varmere og klarere lydbilde (som f.eks. Barnshakers har på sin siste skive), men det høres uansett autentisk ut.

"Seven Nights To Rock" mangler litt på originalitet og særpreg, men skiva er tøff og kompromissløs og kommer helt sikkert til å gå mange runder i cd-spilleren.

Arild Rønes

Tilbake