A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅThe Dancers: "It’s a Shame"
4-spors vinyl EP

VID Records

* * * * (*)


The Kinks er fortsatt sterkt med The Dancers, men siden sist har de nok handlet et par Ramones- og Undertones-plater også. Lyd- og produksjon er ikke så punkete 60-tall denne gang, mer punkete 70-tall, eller kjeller kanskje. Denne lytteren liker i utgangspunktet begge deler, men i The Dancers’ tilfelle foretrekker jeg 60-tallsvarianten.

Låtene er imidlertid kokt i samme gryta, og det er fortsatt masse smak igjen i ingrediensene. Fire fengende rock’n’roll-pop-punk-garage låter med tittelkuttet som det mest umiddelbare.

Ep-formatets fire låter er for de aller fleste band akkurat passe for å presentere det beste av det beste på settlista. Til nå har jeg to plater med til sammen åtte feiende flotte låter fra det beste i Italia for tiden.

Å, det glemte jeg nesten, vinylen er mørk grønn og svart spraglete.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2013


The Dancers: "The Box"
4-spors vinyl EP

Egen

* * * * *


Dette er platedebuten til den italienske trioen The Dancers – tjukk og kritthvit vinyl. I italiensk presse blir de omtalt som fetterne til The Hives. Sjøl vil jeg si at The Dancers er det beste som har skjedd i Italia siden The Kinks. Her er fire låter som raser melodiøst av gårde. Det er energisk fengende, stramt arrangert, alt unødvendig er renska bort og bare det essensielle og beste er igjen. Noe for arrangørene i Gutterball-gjengen dette.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2012