A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅCharlie Thompson Vol. 1 - The Rockin’ Side Of Charlie Thompson

Tail Records

Rating: 8


Tail Records i Sverige er et av de fremste plateselskapene innen autentisk rockabilly, og den nye skiva til engelske Charlie Thompson er så autentisk at om jeg ikke visste bedre hadde trodd var innspillt i 1956. Albumet er innspillt i Tail Records eget vintage-studio i Jönköping og med svenske musikere.

Bra produksjon er selvfølgelig viktig, men det er nå tross alt det musikalske det står og faller på. "The Rockin’ Side Of Charlie Thompson" inneholder 15 låter, hvorav kun tre er originaler. Kunne selvsag vært ønskelig med flere egne, men utvalget av coverlåter er såpass spennende at det ikke trekker mye ned, selv om vi kunne klart oss uten "Hang Loose" som er kliss lik Tommy Spurlins original. Heller ikke Teddy Redells "Judy" og Glen Glenns "Kathleen" blir tilført mye nytt, men det er bra låter og vi tåler også disse versjonene.

Charlie Thompson synger meget bra. Stemmen kan minne litt om Glen Glenn med anstrøk av tidlig Elvis. Bandet blir ledet av den fremragende gitaristen Fredrik Rosén, som har spillt med blant andre Sonny Rogers. Likevel er ikke gitaren spesielt framtredende i lydbildet og det blir mer autentisk.

Charlie har samlet en gjeng dyktige musikere som spiller svært disiplinert - for disiplinert kanskje? Fredrik Rosén, som virkelig briljerer på Sonny Rogers plater, virker nærmest litt tilbakeholden her.

Coveret er like autentisk som musikken, men det er sparsomt med opplysninger. Det står ikke engang hvem som er med i bandet, bortsett fra nevnte Rosén.

Likevel en bra utgivelse. For et par-tre år siden kunne jeg ikke fordra autentisk rockabilly, men etterhvert har jeg fått mer sans for stilen. Spesielt når fler og fler artister/plateselskap har skjønt at et autentisk lydbilde ikke behøver å bety spinkel og puslete "dusjkabinett-lyd". Med flere egne låter kan toppkarakteren være innen rekkevidde ved neste korsvei.

Arild Rønes

Tilbake