A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅCharlie Gracie: "Just Hangin’ Around"

Rhythm Bomb Records

* * *


Veteraner fra 50-tallet som prøver seg igjen på plate i våre dager blir ofte patetisk og litt hjelpeløst, men så er heldigvis ikke tilfelle med "Philadelphia’s King of Rock’n’ Roll", Charlie Gracie.

Gracie fikk en kjempehit i 1957 med låta "Butterfly" som solgte hele tre millioner eksemplarer og mannen var en av de første amerikanske rockerne som besøkte de britiske øyer der låtene "Fabulous," "Wanderin' Eyes" og "I Love You So Much It Hurts" kom inn på topp 20.

Gracie er blitt 69 år og holder seg uforskammet godt. På dette nye albumet servere han 14 låter i en blanding av 50- og tidlig 60-talls rock’n’roll med høyt og tildels temmelig rått gitarspill og fin vokal. Ca halvparten er originalstoff i rockabilly-boogie stil og hist og her går tankene – lydmessig – til tidlig Rolling Stones. Det svinger godt av "High Heel Sneakers" i rhythm’n’blues-stil, "Please Don’t Leave Me" (Fats Domino) er ganske bluesete mens "Rock-A-Beatin’ Boogie" (Bill Haley) er spretten rockabillyboogie som klokker inn på godt under to minutter.

Dag Bøgeberg