A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅThe Cat Pack: "It Ain't What You Do"

Raucous Records

* * *


Engelske The Cat Pack spiller big band swingabilly. Skal man sammenligne med sjangerens ubestridt mest populære band, Brian Setzer Orchestra, er det kanskje litt mer swing og litt mindre billy når The Cat Pack byr opp til dans.

Hele 35 musikere har vært med på "It Ain’t What You Do", riktignok ikke alle samtidig. Noen musikere spiller på de fleste låtene, f.eks. Darren Juvie på gitar, Richard Blanchard på piano og trommer, bassist Martyn Savage, trompetist Simon Beddoe og saksofonist Hannah Merriden. Mens andre kun er med på et fåtall.

"It Ain´t What You Do" inneholder 16 låter, og mange er forholdsvis kjente coverlåter som "Honey Hush", "Three Cool Cats", "Mr Jailer", "Dance To The Bop" og "These Boots Are Made For Walking". Men i og med at vi får dem i storbandarrangement er de fleste låtene ganske så forskjellige fra originalen, så ren "planking" slipper vi heldigvis.

The Cat Pack spiller med trøkk og entusiasme og live er dette sikkert litt av en opplevelse. Men på skive faller det litt igjennom. Og selv om det tidvis svinger skikkelig blir du sittende med en følelse av å ha hørt det før.

Produksjonsmessig er det ikke noe å utsette på "It Ain’t What You Do". Lyden er tight, med fyldig bunn og krisp mellomtone som lar blåseinstrumentene briljere. Coveret er stilig og akkurat passe informativt.

"It Ain’t What You Do" blir litt for ensformig og forutsigbar. Men skulle jeg finne på å arrangere nyttårsball noengang er The Cat Pack førstevalget når det kommer til underholdningen!

Arild Rønes


Tilbake til anmeldelser 2008