A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅCasey Jones & The Governors: "The Best Of"

Repertoire Records

* * * *


Brian Casser var i 1959 sanger og rytmegitarist i Cass & The Casanovas, en av de første kjente gruppene fra Liverpool (enkelte mener at det var Casser som foreslo navnet The Silver Beetles for John Lennon). Casser var visstnok ikke lett å ha med å gjøre og gruppa ble snart oppløst. Det er litt av en historie som fortelles i det tolv siders coverheftet og vi sneier innom både Albert Lee og Eric Clapton fra det tidlige 60-talls England. I 1963 hadde Casser skiftet navn til Casey Jones og med gruppa Casey Jones & the Engineers spilte de inn singelen "One Way Ticket" (Columbia) – Eric Clapton ble med i gruppa rett etter studiobesøket. En tidstypisk britisk beat-låt som er med på denne samlingen.

Casey Jones hadde booket spillejobber over hele sør-England og sagt ja til at gruppa kunne være backingband for andre uten å sjekke hva det innebar. Resultatet var spillejobber bak forskjellige cabaret- og slager-artister. Musikerne i Casey Jones & the Engineers gikk fort lei av å spille musikk de ikke likte og gruppa ble oppløst.

Casey Jones flyttet til Tyskland og dannet Casey Jones & The Governors som spilte inn to album i 1964 og 1965. Det er fra disse platene mesteparten av denne samlingen er hentet fra. Og mye av dette er ganske så tøff 60-talls beat, både egne låter og covere. For eksempel en skikkelig tøff og drivende "Don’t Ha Ha" (Smith, Vincent) som ble en stor hit i Tyskland i ’65, og på "Jack The Ripper" høres Casey Jones ut som en forløper til Johnny Rotten. Her er 26 låter, ikke alle holder like godt i 2010, det blir litt for uskyldig innimellom, men alt i alt en interessant plate med mye fengende og energisk 60-talls beat.

Casey Jones var lokomotiv-fører for Illinois Central Railroad i USA på slutten av 1800-tallet. 30. april 1900 ble han folkehelt etter å ha reddet mange liv da et passasjertog og et godstog kolliderte. Casey Jones var den eneste som omkom. En kollega av Jones skrev sangen "Casey Jones" som senere er blitt framført av storheter som The Grateful Dead, Pete Seeger, Johnny Cash og Tom Russell, og eksempelvis AC/DC, Hank Snow og Motörhead har laget egne sanger om Casey Jones.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2010