A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å49 Special: "Barfly"

Grasshopper int

* * * *


Seks år etter den forrige skiva kommer denne banden fra Portugal med sin fjerde plate, også dette i honky tonkens ånd. Det som begynte som et western swing-prosjekt for 16 år siden ansees nå som et rent countryband selv om det er billy-tendenser her og der.

Lyden blir noe tynn til tider når trommene mikses såpass lavt, men det synges og spilles bra. Kun én av tolv låter er cover, de fleste andre er skrevet av vokalist Pedro Serra. De mer rocka billy-låtene er det mer trøkk over, som "Wham! Bam! Slam!", men det er de rolige låtene som fungerer best, eksempelvis vakre "Lowdown".

James Intveld har skrevet fagre ord om bandet bakpå coveret, noe også promotor og DJ Jerry Chatabox har gjort: "Unbelievable musicianship, unbelievable stage show and unbelievable good looking. Reminds me a lot of myself."

Thomas Øyen


Tilbake til anmeldelser 2013


49 Special: "Trails Of Evil"

Grashopper

* * *


Smått utrolig at 49 Special kommer fra Portugal og ikke tjukkeste Texas. Dette er nemlig pur Texas honky tonk med en deilig dæsj av billy-elementer. Plenty med twangy Telecaster, steelgitar og en rockete rytmeseksjon. De helt store låtene mangler, men trivelig lytting selv om de sydamerikanske elementene med trompet på et par låter trekker ned. "Trails Of Evil" er gruppas tredje fullspiller og bandet opptrådte i sommer på den store 50s-festen i Green Bay, Wisconsin og Rockabilly Rave i England.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2007