A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å




HVA: FRXTA Rockabilly Riot #5
HVEM: Little Ace & His Specialities (S) + Green Kryptonite (S)
HVOR: The Crypt, Bryggetaket, Fredrikstad
NÅR: Fredag 24. september 2010



Little Ace & His Specialties.


Green Kryptonite.

Det var heldigvis bedre oppmøte denne gangen enn på Riot #4 i mars. Rundt 70 mennesker kom og da kan man ikke klage. Banda var i alle fall meget bra!

Først ut var Little Ace & His Specialties som i autentisk stil leverte en fin blanding av covers, bl.a "Hip Shakin’ Mama" (Jackie Lee Cochran) og "Stack O’ Records" (Tom Tall), og med egne "Car Crash" (ute på 7” på blå vinyl, løp og kjøp) fikk noen av publikum ut på gulvet. Bra vokal og showing av frontmann Johan Brolin (Little Ace), flott gitarspilling av Magnus Florén (også i The Moonstompers) og stødig rytme av trommis Johan Jonasson. Kveldens mann var nok Green Kryptonites bassist Uno Eiwing som for anledningen spilte ståbass for begge banda. Han hadde aldri spilt med Little Ace før og "øvinga" var å høre på en cd i bilen på vei til Fredrikstad. At denne mannen har slappet den store bassen i mange år var lett å høre.

Så var det Green Kryptonite som med sin neo-billy dro folk ut på dansgulvet. Vi fikk flere låter fra albumet "Radiation". Bl.a. "Grease Me Up Scotty" og "Mr Friend" i tillegg til covers som "Whiskey In The Jar" og Clash’ "Should I Stay Or Should I Go". Mega bra slapping av Uno Eiwnig som også sang på flere låter. Rå gitar og vokal av Robert Christensson, og trommis Olof Larsson, som står og spiller, sang også på noen låter. Et tøft band som hadde ”trøkk” gjennom hele settet.

En festlig og rocka kveld var det.

Jon Møllhaug - tekst
Cathrine Lunder Lie - foto


Tilbake til anmeldelser 2010