A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å




HVEM: Teddy Trigger & The Gatling Guns + Rex Rudi
HVOR: Helheim Rock Bar, Fredrikstad
NÅR: Torsdag 24. november 2011



Teddy Trigger.



Rex Rudi.
Da jeg fikk vite at Rex Rudi og Teddy Trigger & The Gatling Guns skulle spille i Fredrikstad, ble jeg både glad og skeptisk. Glad fordi det er en stund siden jeg har sett Teddy Trigger og jeg var spent på hvordan det låter nå, etter at Øyvind Sørensen er kommet med på ståbass. Skeptisk ble jeg siden de skulle spille på en torsdag og jeg lurte på hvor mange som ville komme da.

Regner med at alle ROCKs lesere har lest Jørgen Næsjes artikkel om mini-turneen, og det var synd at flere ikke møtte opp, for Teddy Trigger & The Gatling Guns leverte en suveren konsert. Tidligere ståbassist Fredrik Schei banker løs på trommene, fete gitarriff og soloer fra Anders Skisland og nykommer Øyvind Sørensen er en ståbassist av rang.

"Kill Switch" er første låt og det blir med en gang klart at dette ville bli en bra kveld. "Lovin’ Lies" og "In The Light" følger, så "Volcano" …. JAAAAAAA, dette låter sååå fett! På de første låtene spiller Jørgen Næsje (aka Teddy Trigger) akustisk gitar, men det er når denne blir satt vekk at villmannen kommer fram. For maken til energi som denne karen har er sjelden kost (sper han opp frokostblandinga med svartkrutt?). Vi 15 frammøtte klapper og hojer. "Get A Life", tøft, tøft, og "Movin’ Up" er en topplåt.

Jørgens mikrofonstativ får virkelig gjennomgå og jeg har aldri sett ham så vill på scenen før. Som nest siste låt får vi en kul versjon av MC5s "Gotta Keep Movin’" før det rundes av med "Trouble". En glimrende konsert.

Etter en kort pause er det klart for Rex Rudi. Har kun sett dette bandet én gang tidligere og det er en del år siden nå. Bandet blander rock’n’roll, blues og litt jazz og med norske tekster lager de sin egen greie. "Eksplosjon", "Connery" og "Felt" er kule låter. Tomas (aka Rex Rudi) på vokal og gitar, Hans på ståbass, Johan på munnspill og Thomas på trommer gjorde en topp konsert og showa virkelig. At Hans brakk halsen på ståbassen sier vel sitt.

Jon Møllhaug - tekst og foto


Tilbake til anmeldelser 2011