A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å




HVA: The Original Elvis Tribute 2009
HVOR: Feelgood, Halden
NÅR: Tirsdag 19. mai 2009


The Original Elvis Tribute 2009 show reiser rundt i Europa denne våren og på scenen står Ted Roddy, vokal, Duke Bardwell, bass (en av Elvis’ bassister på 70-tallet), Michael Jarrett, piano, Marc Singer, trommer, Michelle Jarrett og Vikki Lee, koringer, og the sensational Thierry Le Coz, sologitar.

Vi fikk servert et interessant utvalg av Elvis-låter og ikke de mest kjente. Perler som soul-låtene "Clean Up Your Own Backyard" og "Rubberneckin’" fra "Change Of Habit"-filmen, andre film-låter som "Please Don’t Drag That Swing Around", "King Creole", 70-talls-låter som "Walk A Mile In My Shoes", "T.R.O.U.B.L.E. " og selvsagt "Suspicous Minds".


Ted Roddy.

Pianist Michael Jarrett skrev Elvis-hitene "I’m Leavin’" og "I’ll Be Home On Christmas Day" (selv om det ikke var jul), det var også han som sang låtene, mens bassist Duke Bardwell dro en lett omarbeidet versjon av "Heartbreak Hotel". Andre 50’s rockelåter som "Don’cha Think It’s Time" og "All Shook Up" sto Ted Roddy for, låter som er som skapt for Ted Roddys dype baryton.

Det mest originale var Ted Roddys naturlige tilnærmelse til disse låtene og ikke som en dum, teit Elvis-imitator. Roddy spilte munnspill som en gud på flere av låtene og ga de en ny dimensjon. Ikke minst toppet dette seg veldig på "In The Ghetto".

Vi fikk låter fra hele Elvis’ karriere. Showet varte i to timer, men med en billettpris på 350 kroner var nok dette et vågalt stunt på en tirsdag i Halden, men de rundt 50 som var der digga det villt. Herlig med Elvis Tribute som ikke kommer for nær originalene, men som rocker og lever i den samme spiriten. Bandet ropte på ølpause etter 90 minutter, men det hørte ikke arrangøren som først kom med øl på de to siste av seks ekstra-nummere.

Ted Roddy er en av de aller beste vokalistene jeg vet om og det var en fryd å høre han igjen for første gang på åtte år, først i Austin og etterpå med sine Tearjoint Troubadours på Vinstra Country Festival i 2001.

Ted Roddy var vokalisten i Ted & The Talltops som på begynnelsen av 90-tallet leverte noen gnistrende konserter på Cruise Café i Oslo og ga ut albumet "Double Shot" på svenske Sunjay Records. I 1991 oversatte jeg et Rock’n’Roll Radio-intervju med gruppa som ble trykket her i ROCK da magasinet enda var i papirutgave.

I Austin har Ted Roddy flere ganger vunnet the Austin Music Awards og han er selve prototypen på Texas Honky Tonk, Rock’n’Roll og Rockabilly, sammen med en annen helt som heter Rick Broussard. (Sistnevnte spiller forøvrig med sitt band Two Hoots & A Holler på Siste Reis i Halden tirs 30 juni, Herr Nilsen i Oslo ons 1. juli og Vinstra Country Festival lør 4. juli)

Ted Roddy har de siste årene konsentrert seg om familie og studier, men har gitt ut soloskiva "Channelin E" med sitt faste Elvis-band Ted Roddy & The King Conjure Orchestra hjemme i Austin. Gruppa opptrer kun på bursdag og dødsdagen til Elvis. Her inngår gjerne artister som Shaun Young fra High Noon og gutta i Horton Brothers. Etter at Ted & The Talltops ble oppløst kom Roddy med solo-skiva "Full Circle" i 1995 og "Tearjoint Turnaround" i 2000. Begge spekket med herlig Texas Country-tradisjon i Honky Tonk, Blues, Rock’n’Roll og Soul. For tiden leker han med et bandprosjekt som heter Backwood Hipsters som spiller en slags rocka Stax-soul, men uansett stil, han er som Elvis, det er stemmen til Ted Roddy jeg syns er helt sjef.

Steinar Kallander


Tilbake til anmeldelser 2009