Tommy Monsen på YesYes Pub. (Foto: Aleksander Lund)

YesYes på Årnes
– skal bli nummer én i Norge

Av Dag Bøgeberg

I det lille tettstedet Årnes, en god halvtimes kjøretur fra Oslo i retning Kongsvinger, ligger YesYes Pub. Et lokalt vannhull som de siste månedene har seilt opp som Norges mest aktive livested for rock’n’roll og rockabilly. Svenske og norske band som Billy And The Kids, Fredrik’s Rock’n’Roll Trio, Vibro Kings, Snakebite, The Swingville Bros, The Race Is On og Revenge er band som siden i fjor høst har gjestet YesYes Pub. Mens Rebel Rockers, Breakouts Trio, The Blue Rockets, Revivals, Bullet Proof, John Lindberg Trio, Revenge og Bluebirds står på planen framover.

– Bartender, bandkontakt og bookingansvarlig Tommy Monsen er en røslig og rolig kar, og vi lurer selvsagt på hvordan det er mulig å drive ansvarlig rock’n’roll-butikk langt "uti-huti-heiti"?
– Det er min samboer Siv Anita Pedersen som eier og driver YesYes Pub. Men det er ikke lett å drive pub på Årnes. Vi åpnet puben 17. august 2011 og har prøvd mange forskjellige typer musikk og har kommet fram til at rock’n’roll og rockabilly er det vi trekker mest folk på.

– Har dere drevet med tilsvarende aktivitet andre steder?
– Nei, men min samboer kom over denne puben i august 2011 og ville prøve noe nytt.

Da ROCK besøkte YesYes 12. januar (Snakebite, The Swingville Bros, The Race Is On) var det fullt hus med tilreisende både fra Oslo og så langt sør som Moss.

– Er det slik på alle arrangementene?
– Ja, vi trekker folk fra Østfold, Vestfold, Oslo, Sverige og selvsagt Akershus, men generelt lite fra nærmiljøet.

– Regner med at du er interessert i musikk, spiller du selv?
– Ja, musikken er et must, dagen blir ikke den samme uten. Dessverre spiller jeg ikke noe selv, men det hadde vært moro og lært seg, ja.

– Er rock’n’roll og rockabilly favorittmusikken din, eller har du tenkt at den musikken går det an å drive butikk på i Årnes?
– Rock’n’roll har alltid vært favorittmusikken og vi ser at det er behov for et sånt type utested her på Østlandet. Jeg kan samtidig nevne at vi har planer om å flytte dette konseptet ned i kjelleren så fort vi får godkjenning på det av kommunen. Vi satser på å åpne der i løpet av 2013. Kjelleren var tidligere kjent som rock’n’roll-stedet Valhall som stengte i 2004-2005.

– Hvordan er reaksjonene lokalt, blir dere på noen måte sponset av det lokale næringslivet?
– Vi har en del rock’n’roll folk her på Årnes, men ikke nok dessverre. Nesbuingene er litt trege av seg, he, he. Vi har ingen sponsorer i dag, men med tanke på det nye utestedet i kjelleren, så er sponsorer svært interessant.

– Vi er i full gang med oppussingen der nede, men må ta dette over tid på grunn av investeringer som må til. Så er det noen sponsorer der ute i nærmiljøet som vil være med å bidra til å få i gang en real rock’n’roll / rockabilly-plass, som vi satser på skal bli nummer én i Norge, så er det bare å kontakte oss. Vi kommer til å ha åpent fredag og lørdag pluss helligdager. Vi vil i samme slengen oppfordre alle som liker rock’n’roll og rockabilly om å ta turen innom oss.

For å holde seg oppdatert med hva som skjer på YesYes, så er Facebook stedet.