A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

HVEM: The TeddyBears
HVOR: Herr Nilsen, Oslo
NÅR: Lørdag 24. august 2013


Det var mye nostalgi og gjensynsglede utenfor Herr Nilsen og Tinghuset i går kveld. Det ble amcar-treff med over 70 amerikanske biler fra Follo og Akershus, Østfold, Oslo og de lengstreisende helt oppe fra Odalen. Mange stilte i tidsriktige klær på en planlagt cruising for å hylle The TeddyBears og utgivelsen av "Trollmann Med Bil", deres første plate på 25 år.

Bandet hadde lenge planlagt releasekonserten, men hadde ikke forventet seg slik backup fra amcar-miljøet. – Vi så for oss 10-20 biler, fortalte manager Bård Wierli, men med jungeltelegrafen og en super innsats av Svein "Kjempen" Mørch ble hele plassen utenfor Tinghuset til et magisk og nostalgisk treff for amerikanske biler. The TeddyBears har siden starten i 1980 levert den samme sounden som beskriver tiden og miljøet fra den gang amerikansk rock’n’roll, doowop og popballader inntok Norge. Nå, 33 år etter, beviser de at de fortsatt er like aktuelle som før med en konsert som ble utsolgt på få dager, et oppmøte stort nok til å fylle Herr Nilsen tre ganger til, samt over 70 amerikanske biler som brummet og tutet høflig til ære for The TeddyBears da de cruiset forbi foran puben.

– Vi ser jo nå at denne konserten kunne vært i helt andre lokaler, men stemningen utenfor Tinghuset i går kan ikke måle seg med noe annet treff, fortalte Bård Wierli. Det ble parkert over 40 biler foran Tinghuset og det manglet da heller ikke på skuelystne, både publikum og Osloboere og også turister som blanke i øynene tok bilder foran sine favorittbiler.


Innsatsledere i Oslo Politiet fikk også store øyne da de rundet svingen rundt Rosenkrantz' gate og alle fryktet at bilene måtte vekk, men med en innsatsleder som ble så imponert over engasjementet og at sjåførene var så flinke til ikke å lage trøbbel for annen trafikk, mente politiet dette bare var hyggelig. "Selvsagt fikk de signert cd som gave", fortalte Bård Wierli.

Konserten ble gjennomført til 20 i stil og "teddybjørnene" var tydelig overveldet av entusiasmen til publikum i alle aldre fra 20-årsgrensen på stedet og oppover. Og viktigst av alt, arrangementet ble gjennomført uten fyll, vold eller andre ødeleggelser verken utenfor eller innenfor lokalene. Bård Wierli har lovet å viderebringe en stor takk fra tre ydmyke "teddybjørner" som ble helt matte da de så det som skjedde utenfor og stemningen som ble skapt inne.

– Vi kaller dette for "TeddyBears Cruising" fra nå av, og dette vil bli en årlig foreteelse i Oslo etterfulgt av en konsert i mulig større lokaler neste år, lover Bård Wierli. Den nye platen solgte ut på et par dager, kunne Tom Hovde hos Tylden plateselskap fortelle, men nytt opplag er i pressa og kommer til uka, så alle som ikke fikk tak i den i går skal kunne finne den i sin lokale platebutikk (som det dessverre ikke er så mange igjen av), men også på utvalgte bensinstasjoner, butikker og selvsagt på nettsiden teddybears.no, der alt om bandet, konsertliste, historien og "TeddyBears Cruising" er å finne.

Steinar Elvis Lyshaug - tekst
Tor-Øyvind Torstensrud - foto


Tilbake til anmeldelser 2013