A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å



Tiger City Jukes - Live - Dressed To Kill

Bluestown Records

Tiger City Jukes er, med sine 50 spillejobber i året, et av Norges mest hardtarbeidende bluesband og romjula i 2001 var intet unntak. 26. - 27. og 28. desember spilte bandet på henholdsvis Tranby Blues Klubb i Lier, Nedre Glomma Jazzklubb i Fredrikstad og Vestby Blues Club i Vestby. Samtlige konserter ble tatt opp og resultatet ligger i cd-spilleren og er døpt Dressed To Kill.

Besetningen i Tiger City Jukes er Knut Eide (vokal, slidegitar, gitar og munnspill), Harald Stokke (gitar), Andre Vrolijk (bass, vokal) og Espen Moen (trommer). På disse konsertene har de i tillegg hentet inn organisten Thomas Eriksen. Og det er han som starter albumet med en svært følsom orgelcorall med lange myke akkorder på bandets egne Chills. Etter hvert kommer en naken og bluesete gitar inn og hele greia minner faktisk om Pink Floyds Shine On You Crazy Diamond før denne mektige instrumentalen glir over i kraftig slowblues med brusende Hammond og svevende sologitar. Dette er låta Tiger City Jukes pleier å starte konsertene med. Versjonen her er imidlertid ekstranummeret på Vestby Blues Club. Bandet spilte låta en gang til etter oppfordring fra publikum.

Så fortsetter det i sugende og groovete shuffle på en av bandets favoritter. Little Walters Up The Line får så hatten passer og Knut Eide varter opp med rå munnspilling - noe han gjør titt og ofte gjennom hele albumet. Publikum er med på notene hele vegen og applauderer raust når gutta slipper seg løs i ofte sprudlende solopartier. For eksempel etter den lange gitarsoloen på Big City Girl er det liv i salen.

Repertoaret inneholder en fin blanding av eget stoff og bluesklassikere. Bandet gjør ikke skam på noen av dem og jeg tar meg i å føle stolthet over at Tiger City Jukes er norske. For eksempel Let The Good Times Roll som er spilt inn av en drøss legender. Så som Louis Jordan, BB King, Bobby «Blue» Bland, Clarence «Gatemouth» Brown, John Ashley, Clifton Chenier og Ray Charles. Bassist Andre Vrolijk synger denne. Andres stemme er ikke så rå som Knut Eides og dette skaper variasjon. Låta er tradisjonelt arrangert og et av albumets høydepunkt. Tøff gitarsolo, mens rop/svar scene/sal fungerer selvsagt best i nettopp salen og ikke på plate. Men dette er jo et livealbum.

Fornøyelig er bandets egne, sakte og råe Escape som handler om å ikke huske en dritt når du våkner opp et ukjent sted. Komplett med fet munnspillsolo. Bandet har som vanlig god følelse og kommer bra fra det på klassikeren Born Under A Bad Sign. Dønn riktig hastiget og låta suger seg fast i lytteren. På midtpartiet tar Tiger City Jukes låta helt ned og gitaren gråter over publikum. Vi snakker FØLELSER. Trekkes fram må også den tøffe versjonen av Otis Rush shuffle-låt, It Takes Time, med knivskarp gitar og svært bra sang. Det rolige partiet blir dog litt langtekkelig hjemme i stua.

Slik fortsetter det albumet gjennom og også på de litt mindre interessante låtene varter bandet opp med imponerende driv. Memory Man er et eksempel og Thomas Eriksen høster stor applaus i salen etter orgelsoloen. Tiger City Jukes er et svært samspilt og dyktig band. Alle medlemmene har genuin forståelse og følelse for musikken og driver hverandre innimellom til store høyder og imponerende musikalske "utskeielser".

For en mann som setter Get Yer Ya-Ya's Out som det ultimate livealbum, når heller ikke Tiger City Jukes opp. Ingen har til nå klart å matche den. MEN, Tiger City Jukes er i godt selskap. Live utgivelser fra The Blasters, Duke Robillard, Ronni Earl, Kim Wilson, Creedence Clearwater Revival, Rod Piazza osv. er eksempler på det.

Tiger City Jukes kommer fra Horten og har foruten Skandinavia spilt på store bluesfestivaler i Be-Ne-Lux landene og turnert i USA. Bandet albumdebuterte i 1997 og Dressed To Kill er deres fjerde album. I tillegg til den elektriske utgaven stiller Tiger City Jukes også med en akustisk variant av bandet hvis det er ønskelig, og til og med duoutgave kan de tilby. Denne utgaven av bandet lyder navnet the Eagle Ridin' Papas og repertoaret inneholder amerikansk underholdningsmusikk fra 1920- og 30-tallet, country, ragtime og jazz.

Tiger City Jukes diskografi:
”White Line Fever” 1997, Blue Mood Records
”Ride In Style” 1999, Blue Mood Records
”Sex, Money And Violence” 2001, Bluestown Records
”Live - Dressed To Kill” 2002, Bluestown Records

Dag Bøgeberg

Tilbake