A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅThe Prowlers: Hot Sauce

Cherokee Records

Fra Grimsby i England kommer The Prowlers og er Paul "Greggs" Gregory, Robert "Rockin' Bob" Thomas, Guy "Triggsley" Trigg og Simon "Coppz" Coppin. Kjente navn for noen kanskje da gutta har lang fartstid fra andre band. For eksempel The Riot Rockers, The Blue Devils, The Rockets og The Blue Dots.

Hot Sauce er The Prowlers andre CD, og hva er det så vi får servert? Til tider er dette knall rockabilly influert av Hank Williams, 50's rockabilly og tidlig neo rockabilly. CDn inneholder 16 låter hvorav hele 12 er originaler.

Originalene kan dog stemningsmessig bli litt like; men unntak finnes selvsagt. Knall-bopperen Restless Wind med den snertne slap-rytmen og gitarsoloen får foten til å gå. Instrumentalen og tittelkuttet Hot Sauce har presisjonen til The Shadows, rytmen til Crazy Cavan og oppfinnsomheten til The Rapiers. Drunk Girl har et tøft gitarriff som driver låta framover og countryrockeren Back to Texas er rett og slett jævlig bra. I Ain't Bothered Anymore er det nærmeste man kommer en ballade, komplett med Cash-gitarplukk. On the Loose er en kjapp rocker med tøft gitarspill og drivende bass.

Coverlåtene skiller seg ut både stil- og stemningsmessig og skaper variasjon. En Cavan-styla intro drar i gang Wagners Mr Hangman som er CDns første låt. Vispetrommer og tostemt sang lager en fin stemning på denne countrybillyen som har fin melodi. En veldig bra versjon av Billy Emersons Red Hot framføres nesten villere enn Billy Lee Riley gjorde det i 1957 og Woody Guthries Lonesome Traveller har en stemning som passer godt til tittelen.

Har du vokst opp på 70-tallet med Crazy Cavan, Flying Saucers og The Riot Rockers er dette en CD vel verdt penga. Let's grab a beer and play It again!

Dag Bøgeberg

Tilbake