A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅJack Bradshaw: "Saturday Night Special - Honky Tonk Heroes"

Bear Family Records

* * * *


En samling med 22 låter fra en av undergrunnslegendene fra 50-tallets countrymusikk ligger i spilleren. Alt av hillbilly og bortimot rockabilly Jack Bradshaw spilte inn mellom 1954 og 1959. Bradshaw var blant myriader av utøvere som opptrådte på lokale barer og radiostasjoner og ga ut plater på små selskap. Det store høydepunktet kom i 1955 da Carl Smith og Kitty Wells spilte inn låtene hans – "Don't Tease Me" og "Searching" – og tok de inn på countrylistene, noe som ga Bradshaw sjansen til å spille inn for Decca i Nashville. Men det var dessverre bare et blaff og Bradshaw var snart tilbake lokalt i Indiana mens countryindustrien fortsatte å lete etter den neste Hank Williams.

Jack Bradshaw hadde en ganske lys og litt glatt stemme og til å begynne med kan musikken virke ganske enkel, men det holder godt etter mange lyttinger og man forstår at dette er slitesterke saker. Låter som "Saturday Night Special" og før nevnte "Don't Tease Me" og "Searching", har lenge appellert til hardcore hillbillyentusiaster, mens eksempelvis "Jo-Jo" og "Naughty Girls" er samleobjekter for rockabillyfans. Også bluegrassinteresserte vil ha glede av å sjekke ut Jack Bradshaw.

Som vanlig fra Bear Family ligger det ved et solid gjennomarbeidet hefte, her skrevet av Martin Hawkins, et navn som dukker opp rett som det er på seriøse samlinger fra den gang da, gjerne sammen med Colin Escott.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2013