A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅHot Rockin': We're Hot, We're Rockin'

Pollytone Records

Fra Norfolk i England kommer et band som enkelt og greit kaller seg Hot Rockin'. Sam Phillips udødelige mening med frasen hot rockin', er: kontant og hardt i begge ender og brennhett i midten. Bandnavnet er ikke helt dekkende for musikken som befinner seg på skiva, men live er visstnok dette hot rockin'.

Hot Rockin' ble dannet i 1999. I 2000 vant de en bandkonkurranse i Norwich og de debuterte foran et stort publikum på Hemsby-festivalen i 2001. Etter den opptredenen ble de omtalt som det beste nye bandet på lange tider og fikk entusiastisk omtale i Now Dig This Magazine.

We're Hot, We're Rockin' er bandets andre album. Låtutvalget er variert. Det er fin blanding av covers, som ikke er så altfor kjente, og originale låter skrevet av bandleder, vokalist, gitarist og munnspiller David Coates. Signaturlåta Hot Rockin' er en svingete rocklåt med Little Richard på gjestepiano (nei, jeg tror ikke det er ham, men man vet aldri). In Your Dreams' er autentisk country rock'n'roll med fin melodi, mens That Love Word er en snill ballade som vokser etter flere lyttinger. Tre låter og tre forskjellige stiler. Og slik fortsetter det albumet gjennom. Den stilige instrumentalen Pipeline, tidligere spilt inn av alt fra The Ventures til Johnny Thunders og Hanoi Rocks, og Hot Rockin's egne Juke Box Junky som ligner på Wee Willie Harris Rocking At The 2 'I's (låta om den legendariske kaffebaren i Soho der de tidligste rockerne i London møttes). Foten går på Wild Man, en r&b låt med framtredende munnspill, mens Come On Home er klassisk rockabilly.

Det er imidlertid en del ting å sette fingeren på. Gitarsoloene er slappe og virker til tider hjelpeløse. Bortsett fra det er alt perfekt spilt, men lydbildet er altfor snilt etter denne anmelderens smak. Fandenivolskheten er fraværende og tankene går til snille danseband som Teddy Bears.

Dag Bøgeberg

Tilbake