A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅHellabama Honky Tonks: "Bang Boom Jubilee"

Part Records

* * * * *


Til tross for bandnavnet er det ikke mye country på "Bang Boom Jubilee". Her går det i rølpete, punka, aggressiv og rask rockabilly med masse vreng på gitaren og kontrabassen langt fram i lydbildet. Det er muligens sånn Green Day hadde hørtes ut hvis de hadde spilt rockabilly.

Hellabama Honky Tonks høres veldig amerikanske ut, men de kommer altså fra Tyskland. Bandet består av Goldi Grasshopper på vokal og gitar, Bang Bom Ben på kontrabass og Mr Max Mambo på trommer. Noe sier meg at dette ikke er navnene de fikk av sine foreldre. Men at de kan spille er hevet over enhver tvil. Vi hører en trio som, til tross for at de får det til å høres rølpete ut, er svært samspilt og helt tydelig har jobbet med låtene før de gikk i studio. Alle tre er dyktige instrumentalister og Mr Grasshopper synger dessuten veldig bra og med bra engelskuttale – ingen selvfølge fra tyske band. Jeg liker også det han gjør med Duesenberg-gitaren sin.

Produksjonen er bra og lyden er fyldig og tight. Det låter rått og tøft, med bra balanse mellom instrumentene, selv om det kan bli vel mye kontrabass på enkelte låter. Coveret er et av de mest fargerike rockabilly-coverne jeg har sett, med litt vel mye pastellfarger for min smak. Men det er hvertfall originalt.

15 låter gir de oss, hvorav 13 er originaler – pluss i margen for det! De to coverne er skrevet av så forskjellige artister som Hank Williams ("Six More Miles") og Glen Danzig ("Last Caress", amerikaner som har vært i band som Misfits, Samhain og Danzig), så man kan ikke akkurat beskylde dem for å velge de mest opplagte coverne.

Dette er Hellabama Honky Tonks tredje skive. Jeg har ikke hørt de to første, men det skal det bli en forandring på nå.

Arild Rønes


Tilbake til anmeldelser 2013