A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅHeart Attack Alley: "Living In Hell"

Voodoo Rhythm Records

* * * *


Hypno psychotisk blues fra Auckland, New Zealand, er første setningen i presseskrivet som følger med denne platen. Og sjelden har jeg sett en mer presis beskrivelse oppsummert i én setning. Etter noen lyttinger vil jeg likevel slenge på og rhythm’n’blues, for innimellom går det unna i et tempo som matcher de tøffeste før-psychedeliske rhythm’n’blues banda i England på 60-tallet.

Heart Attack Alley har holdt på siden 2009 og er Kristal G på rett fram garagestinkende Fender Telecaster, Dr Karl Steven på rått munnspill og en slags stortromme og Caoimhe Macfehin på vokal og tamburin – to damer og en mann. Primitivt som det mest primitive The Cramps, eller, de demoniske barna til Screamin’ Jay Hawkins, som de også er blitt beskrevet som.

Living In Hell er gruppas første plate og inneholder ti egne låter. De kjappe låtene er heldigvis i overtall (de saktere låtene kan bli litt kjedelige) og Macfehins hese og lett drømmende vokal sender tankene til salige Curved Airs Sonja Kristina. Her er null gitarsoloer, og det rare er; jeg savner det heller ikke.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2013