Arne Thelin er tilbake

Av Dag Bøgeberg


The Groovy Kings heter ei av gruppene som opptrådte på Sin-festivalen i Moss den 23. oktober. Bassmann Stig Amundsen kjenner vi fra Gluecifer og gitarist og trommis kommer fra gruppa Senit, men midt på scenen - var det ikke, jo så sannelig; Arne Thelin, legendarisk vokalist i garagebanda Cosmic Dropouts, The Lust-O-Rama og Kwyet Kings, og primus motor for plateselskapet That's Entertainment som sent på 80-tallet/tidlig på 90-tallet ga ut de norske samlealbumene "Rock'n'Roll Stowaways" og "Penguins And Bondage" i tillegg til en drøss singler og ep'er med band som The Tempo Toppers, The Tracemen, Major Maraccas og Peau De Peche, i tillegg til sine egne band. Arne var stadig i vinden både som artist og bakman, men etter to opptredener med gruppa Bittersweets i 1996 ble det plutselig stille.

Garagerocker i Iran: Arne Thelin.
Velkommen tilbake Arne, hva skjedde?
- Jeg var drittlei jobben i Telenor og da en kamerat ringte og spurte om jeg var interessert i å jobbe i utlandet var svaret enkelt. Da han videre spurte om når jeg kunne være i Bangkok svarte jeg "i går". Jeg sa opp jobb, leilighet og samboer, og landet i Bangkok to dager senere. Der begynte jeg å jobbe for Nokia med å bygge mobiltelefonnettverk. Ble stasjonert i Nord-Thailand, hvor jeg ganske fort traff kona mi. Jeg har siden jobbet foruten Thailand, i Malaysia, Singapore, Fillippinene, Taiwan, Japan, Bangladesh, Australia, Iran, Hellas, Ukraina, Ghana, Venezuela... pluss et par jeg sikkert har glemt.

Har du vært helt borte fra musikken i alle disse årene?
- No sir, har gitt ut en CD på japanske Wizzard-In-Vinyl under navnet Bithammer! Det var/er et enmannsorkester og jeg spilte inn alt på gutterommet hjemme i Chiang Rai, Thailand. Skiva kom i 2004. I tillegg kom en samle-CD med tinga jeg holdt på med fra 1987-2005 på samme label i 2006. Samlinga hadde et par nye låter. Jeg hadde et band i Thailand og et i Japan som begge var kortvarige.

Arne Thelin med The Groovy Kings i Moss 23. oktober. (Foto: Rocio Paderes)
Har du flyttet hjem til Norge for godt nå?
- Nei, hjemme er Chiang Rai. Er tilbake for et år eller så for å lage litt helvete og for at ungene (to jenter, åtte og fire år) skal lære seg å banne på et ordentlig språk....

Fortell om The Groovy Kings
- Foruten Stig og meg er unggutta Øystein Alsos (gitar) og Magnus Dahle Knudsen (trommer) fra gruppa Senit med, og de er dritgode! The Groovy Kings ble startet opp for et par uker siden og vi hadde to øvinger før konserten i Moss. Vi spilte bare Cosmic Dropouts-, Kwyet Kings- og Bittersweets-låter, men vil også inkludere låter fra Lust-O-Rama og Bithammer på framtidige gigs. Vi skal ut på tur i jula, tre jobber er allerede satt, men håper på et par til. Det ser ut til at vi også kommer til å spille på garagerockfestivalen Blårock i Tromsø i april. Det blir kanon. Studio blir det snart også.

Har tydeligvis ikke forandret seg særlig mye Arne Thelin, full fart fra dag én.

The Groovy Kings på MySpace