A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅAl Foul: "Keep The Motor Running"

alfoulmusic

* * *


Al Foul er et en-manns band fra Tucson i Arizona. Artistnavnet har han hentet fra sine tidlige dager med Bostons beryktede drunk-rock band Foul Mouthed Elves. På 90-tallet styrte han Al Foul & The Shakes som med sin punkrock-energiske rockabilly raskt genererte en internasjonal flokk med fans. Siden tidlig på 2000-tallet har Al Foul imidlertid operert alene med gitaren i fanget, stortromma på høyrebeinet og en skarptrommelignende oppfinnelse – stomparine – på venstrebeinet. Førstealbumet "The One, The Only" (Rock'n'Roll Purgatory) kom i 2004 – et par vinyl ep-er har det også blitt – og etter utallige spillejobber i alt fra private kjellerstuer til festivaler er han her med "Keep The Motor Running".

Med få pålegg i studio er det som man skjønner, en cd med et ganske enkelt lydbilde som ligger i spilleren. Låtkvalitet og arrangementer blir følgelig ekstra viktig. Stilmessig befinner Al seg i det countryrockete lendet med en eim av garage. Han ser ut som en rockabillyfyr og appellerer nok også til det publikummet skal man dømme etter steder han opptrer på.

Selv om Al Foul ikke klarer å holde på denne lytterens oppmerksomhet gjennom alle albumets ti låter, er fire-fem låter i slengen helt ålreit. Det er ganske skeivt, gitaren er ikke alltid helt i tune og et par ganger snubler det litt med stortromma, men ganske sjarmerende likevel.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2013