A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å





HVEM: Quit Your Dayjob
HVOR: John Dee, Oslo
NÅR: 26. september 2007


Lurvelevenet Quit Your Dayjob fra Malmø inntok hovedstaden og satte John Dee så smått på hodet denne onsdagen. Med sommerens Alo Festival i Lofoten friskt i minnet (se alofestivalen.no og lofotposten.no/ kultur - søk på alo) der jeg hadde fotoutstilling og var DJ, oppdaget jeg også det fantastiske synthpunk ensembelet Quit Your Dayjob fra Sveariket.

Dette er en trio med vokal/gitar, synth/tapes/loops og trommer. I tillegg er de HELT gale! Gutta bare smeller til og går beinhardt ut og skriker "Något är fel med Sverige!" og raljerer vilt i halvannen time med høy, bråkete rock med hemningsløse blipp blipp synth rader.

Vokalist/gitarist er rundt omkring hele tiden, men synth mannen må jo faktisk holde seg ved synthen sin og trommisen må sitte bak trommesettet sitt.

Men: Synth guden kler av seg gang på gang. Han stiller i forskjellige underbukser. Forskjellige! Så har han sex med boksen sin. Han tar synthen ned fra stativet og jokker vilt! Og jogger på stedet hvil mens han spiller! Og gliser. Og rekker tunge. Svetten renner fra den nesten nakne kroppen og du blir hensatt til å tro at du er på et gammeldags tivoli med omreisende freakshow.

Quit Your Dayjob har låter også, som treffer deg som pistolskudd, og de har spilt rundt i Norge flere ganger. Du bør få de med deg neste gang de opptrer, for å si det på en forsiktig måte. Denne høstkvelden ved badet var dessverre veldig dårlig besøkt.

Tore Hauge - tekst og foto


Tilbake til anmeldelser 2007