A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å


The Holmes Brothers, Kåre Virud Band
Amnesty konsert. Østkanten Bluesklubb/Det Åpne Teater,
Oslo - lørdag 2. november 2002


The Holmes Brothers.


Kåre Virud.

Jeg ankom halvtimen før midnatt og ble møtt av The Holmes Brothers i full aksjon. Bandet ble oppdaget av et større publikum etter å ha spilt med bl.a. Van Morrison og Peter Gabriel. Da hadde de frekventert klubber i Greenwich Village i New York i mange år. The Holmes Brothers er en svart veterantrio – karene befinner seg aldersmessig et sted mellom 60 og 70 år - består av vokal/gitar, bass og trommer, og sammen var dette en kraftpakke! Tøff og steamy gitar blues strømmer fra PA-kassene. Mange kjappe og skrikende låter, men også ballader, rhythm’n’blues og soul numre i salig blanding. Gulvet foran scena er hele tiden fylt av dansende par.

Er egentlig Østkanten Bluesklubb en sveise klubb? (hø-hø) Jeg vet ikke, men det må være trivelig med godt voksne klubbmedlemmer som allerede er sammensveisede par og elsker å danse.

Godt voksen er også Kåre Virud. Den gamle ringreven som ser ut som en loslitt utgave av Ole Paus fornektet seg ikke - uten sammenligning for øvrig, bortsett fra den gamle dressjakka. Det ser ut som mannen har fått i seg tilstrekkelige mengder røyk, kaffe og alkohol til å skrive avhandlinger om det. Og det gjør han også i form av tekstene sine, som alle er på norsk. Med grovkalibret rock og blues med klare arbeider- og østkantfilosoferinger er han ganske så småunik her på berget. Kåre Virud var som alltid en sterk opplevelse. Virud i front på vokal/gitar, backet av gitar/steelgitar, bass, keyboard og trommer.

Østkanten Bluesklubb går nå på sjuende året. De har fire store arrangement hvert år, og ukentlige gigs på Muddy Waters. I desember starter de også filmklubb der, som kan minne om Jungle Hop klubben til Steinar Kallander for noen år siden, da han arrangerte rockabilly filmklubb. Men Østkanten Bluesklubb hører liksom hjemme på Muddy Waters, det er jo tross alt en bluespub vi snakker om. Primus motor i klubben, John Jørgen Støa, forteller at de også arrangerer konserter på Krambua i Tollbugata med jevne mellomrom.

Støttekonserten for Amnesty hadde også adoptering av ”egen” samvittighetsfange på programmet denne kvelden.

Tore Hauge (tekst og foto)

Tilbake