Boogie, Bop'n'Rawk-show
Gamla i Oslo 19. oktober 2002

Av Steinar Kallander

Lørdag 19. oktober blir det trippel-konsert med tre av hovedstadens mest rocka band. Alle har et bein innen 50-talls rock'n'roll, men springer likevel i hver sin retning.


Bazooka Boppers.
(Foto: Raymond Mosken)



Teddy Trigger & the Gatling Guns.
(Foto: Steinar Kallander)



The Tempo Toppers.
(Foto: Jørun Bøgeberg)
Bazooka Boppers er Oslos rampe-søte rockettes og spiller en slags Chuck Berry-boogie så tenna spruter med lydveggen og inspirasjonen av 70-tallske band som Slade, Rose Tattoo, AC/DC og New York Dolls i ryggen, samt medsøstre som Suzi Quatro og Runaways. Allikevel står de trygt i sin bredbeinte stilling med kun én cover-låt på repertoaret.

Jentene har den siste tiden blitt en konsertattraksjon i Oslo, men legger snart kursen ut på landet for å legge Noreg for sine tær. Bandet er for tiden i studio og er snart klare med debut-single på Big Dipper Records.

Teddy Trigger & the Gatling Guns hadde sin første konsert på nyåpningen av Rockabilly-klubben Cave'n i begynnelsen av oktober. Bandet har imidlertid vært aktive i forskjellige konstellasjoner av Hot Rod T & the Rock-a-Hulas som nå er lagt på is. Teddy Trigger & the Gatling Guns er et av de mest spennende rockabilly-prosjektene for tiden. De jobber hardt med å snu opp-ned på en del av de typiske trekkene rockabilly-låter har det med å gjenta seg i, og bandet framfører kun eget materiale. Uttrykket er energisk og frenetisk og går rett-i-trynet på tilhørerne.

The Tempo Toppers med sine 15 år i ryggen, har blant mye annet sluppet noen collector item's av noen singler på den forhenværende norske garage-rock-label'en That's Entertainment Records samt cd'n "Click Clack" på det norske Rock'n'Roll/Rockabilly-selskapet Flipside Records, som arrangerer egen festival neste helg.

The Tempo Toppers har foruten sine egne varer forsynt seg godt av den mer obskure rockabilly-arven fra 50-tallet og tillagt den et mer "straight forward rock'n'roll" utrykk blandet med noe av det primitive landskapet vi kjenner igjen fra Garage-Rocken, men for å gjøre det enkelt har de satt merkelappen Rock'n'Roll-A-Billy på musikken sin.

Felles for alle tre bandene denne kvelden er at de spiller inn video for Red Planet Agency som har hyret en av hovedstadens mest proffe aktører til å stå for opptakene som skal brukes i promo-sammenheng.

Mellom støytene vil DJ Trigger og DJ Razorback leke seg bak platespillerne for å gi folket "årntli Råkke-Musikk" i retning av den mer Greazy'e varianten, men samtidig fritt for laber Grease-Pop!!

BOP TILL YOU DROP...........