A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å


Gallon Drunk
So What?, Oslo – fredag 15. november 2002

Garasje helvete. Manisk rockabilly. Et slemmere Birthday Party. Det var karakteristikker London baserte Gallon Drunk fikk etter singel utgivelser på Massive Records. I 1992 hadde de byttet til Clawfist Records og debutalbumet så dagens lys. Samme år ble Gallon Drunk også omtalt i ROCK.

Ti år har gått og bandet er på scena på So What?. Gallon Drunk er en rå kvartett som frontes av vokalist James Johnston som også trakterer gitar, keyboards og munnspill. Besetningen er ellers bassist, trommis og ekstra rytmemann på et utvalg av maraccas. Vi får en faens fet og lang versjon av ”Some Fools Mess” og det så ut som om vokalist Johnston stadig hadde sex med orgelet sitt. Mr Johnston hadde også mange festlige effekt bokser koblet til gitaren i tillegg til barsk feedback. Mannen er stilig, intens og spastisk.

Gromsete psykotisk orgel, og munnspillet hørtes ut som…, som, som… signalhorn! Det bråkte på SoWhat? denne kvelden. Deilig. Trommissen var også et syn der han satt krampaktig bøyd over bøttene sine og banket frenetisk. Den times lange konserten var uten dødpunkter og ble karakterisert som ”dritkul”.

Medlemmer av Gallon Drunk har bakgrunn fra band som My Bloody Valentine og Earls Of Suave. Gallon Drunk er aktuelle med ”Fire Music”. En cd som pushes i Norge av Tuba.

Tore Hauge - tekst og foto

Tilbake